Реклама / Ads
0| 2857 |31.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Манолова: Правителството да промени критериите за подкрепа на бизнеса, така че парите да стигнат до фирмите

.
Мая Манолова
Решението на ЦИК за броене на разписките от машините е скандално, прието в сговор между ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН, каза Манолова.
 

Служебното правителство да промени критериите за подкрепа на бизнеса по мерките 60/40 и „Запази ме", така че парите да стигнат до фирмите. Има 440 млн. лв. в актуализацията на бюджета, предвидени за подкрепа на бизнеса, но още не са стигнали до фирмите заради забавяне и неадекватни изисквания.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова пред медиите в Хасково, където днес се срещна с граждани.

Изискването за спад на оборотите с поне 30 % за мярката 60/40 трябва да бъде променено и спадът на оборотите да бъде 15-20 %, за да получат фирмите подкрепа. 100 млн. лв. бяха насочени за мярката „Запази ме", но тя е за затворени бизнеси заради пандемията, каквито в момента няма и трябва да бъде променена. Не е ясно и защо не са насочени парите към туристическия бранш, допълни Манолова.

Настояваме да бъдат „замразени" цените на тока за бизнеса, болниците, училищата, детските градини и ясли. Държавата да поеме цялото увеличение чрез разплащане с доставчиците на ток. В началото на ноември сметките за ток на фирмите ще бъдат три пъти по-високи, в сравнение с миналата година. Ще направим предложение в Бюджет 2022 от 1 януари сметките за ток, вода, парно и природен газ на домакинствата да бъдат „замразени" на нивата до този момент. Настояваме за отмяна на данъците, включително ДДС, върху електрическата енергия и енергоносителите, заяви тя.

Манолова подчерта, че утре внася жалба във Върховния административен съд срещу решението на ЦИК да се броят разписките от машинното гласуване. Това е скандално решение, прието в сговор между ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН. Отваря се огромна врата за злоупотреби. Връщат се възможностите за кражби, злоупотреби и манипулация на гласове, заяви тя и припомни, че на изборите за кмет на София от 1600 протокола 900 са били преправяни, драскани и пренаписвани.

Подадохме жалба в Административния съд срещу заповедта за въвеждане на „зеления сертификат" и подкрепяме протестите на бизнеса. По начина, по който се въвежда сертификатът, се убиват малките фирми. Очакваме отговор от здравното министерство защо не се зачитат тестовете за антитела. Много хора са преболедували, но не са в системата или имат противопоказания да се ваксинират и не могат да получат сертификат, каза още Манолова и призова тестовете за антитела и антигенните тестове да бъдат безплатни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3299 |30.10.2021 Мая Манолова: В понеделник обжалваме решението на ЦИК за броене на разписки от машините . 1| 2908 |30.10.2021 Манолова: Стоим твърдо зад изграждането на АЕЦ „Белене“ и два нови блока в АЕЦ „Козлодуй“ . 1| 2928 |29.10.2021 Манолова: БЕХ да освети всички далавери в Топлофикация София . 0| 3114 |28.10.2021 Мая Манолова: Решението на съда за гражданството на Кирил Петков има политически привкус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads