Реклама / Ads

0| 2529 |03.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Москов и Цветанов: Румен Радев и БСП не са и не трябва да бъдат бъдещето на България

.
Държавата в момента не е функция на обществения интерес, а заедно с президента поставят финансовия интерес на някои болници пред интереса на обществото. Не приемаме за нормално двама здравни министри – бивш и настоящ, да спорят кога смъртността е била по-голяма и да доведат обществото до там да се дели на ваксинирани и неваксинирани, а тези две половини буквално да се мразят помежду си. В това са категорични лидерите на Национално обединение на десницата Петър Москов и Цветан Цветанов.

„Грешни политически решения съсипаха усилията на медицинската наука, защото някои смятаха само електоралните нагласи и това, което е по-лесно да се говори на хората. Много са тези, които използват страховете на хората, за своите предизборни победи.

 

Първо трябва да се съберем като общество. Но това може да стане само при положение, че хората имат доверие на науката. Това може да стане единствено със силна и целенасочена кампания. От Национално обединение на десницата вярваме, че ваксинацията е единственият начин да се върнем към нормалното си съществуване и не преставаме да повтаряме това, независимо колко гласове ще ни коства“, категоричен е Цветан Цветанов.


„От самото начало говорим за необходимостта от една смислена, целенасочена информационна кампания, а не парите да се дават за пиар. Кампания, която да даде възможност на хората да направят информиран избор за себе си и такава, каквато е насочена към разсейване на страховете на хората“, убедени са Москов и Цветанов. Когато човекът казва: „Имам високо кръвно и други заболявания“, държавата му казва“ „Ето ти електронен часовник“, вместо да му разясни всички ползи от това да бъде имунизиран.


„Няма да се уморим да повтаряме колко важна е ваксинацията“, категорични са кандидатите за президент и вицепрезидент Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева. От старопрестолния град публицистът и родолюбец Горан Благоев отправи призив към всички участници в изборите да спрат предизборно и популистки да лъжат хората. „Недопустимо е политици да пускат в обръщение фалшиви новини, а такова говорене взривява отношенията“, категоричен бе Горан Благоев.


„Липсата на лидерство – и в началото на ковид кризата и сега, държи българите в затворен кръг. Без да се наричаме ляво, или промяна, ние сме хора с десни решения“, заявиха Благоев и Георгиева и уточниха, че при една смислена кампания още след Нова година животът може да се върне към своята нормалност.
„Ние сме с проваксърски настроения и не се боим, че така ще изгубим избиратели. Затова призовахме другите партии да се обединим в една информационна кампания по темата, но малцина откликнаха. Други от ефира продължават да леят антиваксърски настроения и да объркват хората“, подчерта кандидатът за вицепрезидент на Националното обединение на десницата д-р Ивелина Георгиева.


По проблемите с ваксинацията и достъпът до информация за тях говори и д-р Петър Москов. Според него идеята 90% от населението да се ваксинира е нереална и няма да се реализира. „Следователно, това, което прави правителството в момента, не може да продължава без край. За мен до Нова година мобилни екипи трябва да обикалят малките населени места и да информират хората, а след нова година всички ограничения да паднат. Да спрем да се мразим и да продължим напред, да се справяме всеки свободен с избора си“, д-р Москов. Според него болничната система не е толкова натоварена, колкото се представя – той беше категоричен, че са натоварени само някои болници, докато други са в планова почивка.


От Националното обединение на десницата са категорични, че Румен Радев и БСП не са и не трябва да бъдат бъдещето на България.
„Аз помня годините, в които БСП управляваше и това не доведе до нищо добро народа ни“, подчерта д-р Петър Москов.


„Румен Радев се опитва да легитимира креатурите на бившата Държавна сигурност. Те са десетки и в Инициативния комитет, който издигна кандидатурата му за втори президентски мандат. Единението на българите трябва да мине през автентичния прочит на миналото. Затова ние настояваме за закон за лустрацията – така ще се пресече коренът на българската олигархия. Тези хора в момента са на всички нива на обществения живот. Така ще има яснота кой, кой е и в медиите. Дори и в БАН има бивши служители от ДС, които съсипват научни кариери“, каза кандидатът за президент на Национално обединение на десницата Горан Благоев.
Националното обединение на десницата се явява на изборите на 14 ноември под №7 в бюлетината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 3| 2317 |03.11.2021 Цветан Цветанов: Ние сме за лустрацията и няма да се коалираме с формации, които не я припознава . 1| 2311 |03.11.2021 Цветан Цветанов: Време е всички да работим за благото и просперитета на страната . 1| 2308 |01.11.2021 Петър Москов: „Промяната“ и „Статуквото“ нямат решение на кризата . 2| 2285 |01.11.2021 Цветан Цветанов: Денят на народните будители олицетворява българщината, възхвалява несломимия български дух и почита непреходното богатство от миналото ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ