Реклама / Ads
3| 3349 |31.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Д-р Георги Димов: Българите в чужбина започнаха да забравят корените си

.
Източник: БСП-София
Това, което може да върне младите хора е подобряване на социалната и икономическата среда, заяви Христо Проданов, който е водач на листата на „БСП за България“ в 23 МИР.
 

Последните 10 г. България изостана във всички сфери. Но един от основните проблеми, на който трябва да обърнем сериозно внимание, е демографската катастрофа. България е обезличена, а на места напълно заличена. Това заяви д-р Георги Димов - представител на ГД "Народна сила" в листата на "БСП за България" за 23 МИР по време на дискусия на тема „Българите в чужбина: нашите сънародници в Молдова и Украйна". В дискусията взеха участие Христо Проданов, който е водач на листата на „БСП за България“ в 23 МИР и Николай Маринов - кандидат за народен представител от 24 МИР.

 

„Страна, която е оцеляла по време на турското робство, която е запазила езика и е съхранила религията си, трябва да си постави за цел да спре това порочно управление и да се обедини около идеята, че трябва да оцелеем като народ“, каза още Димов.

 

По думите му през последните 10 г. България не предприела никакви мерки, за да подпомогне тези хора да запазят българското им самосъзнание. „Българите в чужбина започнаха да забравят корените си – нямат и училища. През годините на преход не се направиха опити тези хора да бъдат върнати в страната“, заяви той.

 

„Патриотично движение „Народна сила“ и БСП се обединихме, за да променим този катастрофален модел и да погледнем към българите в чужбина“, заяви Димов.

 

„БСП много ясно осъзнава, че справянето с демографската криза, която е налегнала страната, е основен приоритет за следващото управление. Ако продължаваме по същия начин ще изчезнем като държава. През последните 30 г. над 2 млн. млади българи избягаха от страната“, заяви от своя страна Христо Проданов.

 

Според него това, което може да върне младите хора е подобряване на социалната и икономическата среда. „За да се случи това, трябва да заложим на развитието на икономиката, на високите технологии, на производството. Така, че България да стане един притегателен център“, категоричен е Проданов.

 

„Проблемът е в управляващите, които нямат адекватни действия относно външната политика“, смята Николай Маринов.

 

По думите му ние сме длъжници не само на българските малцинства в чужбина, но и на всички, които са отишли да търсят препитание и по-добра среда на живот навън. „През последните българските дипломатически мисии се използват за назначаване на определени функционери на управляващата коалиция. Българските консулства не изпълняват функциите си да подпомагат нашите сънародници при необходимост“, каза Николай Маринов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3426 |30.03.2021 Георги Ангелов: Да се създаде фонд за отчуждаване на зелени площи в София . 0| 5156 |29.03.2021 Проф. Георги Михайлов: България катастрофира в две направления: ваксинационен календар и смъртност . 0| 3009 |22.03.2021 Георги Свиленски: БСП си е поставила за цел да промени управлението, да отстрани ГЕРБ от властта . 16| 3620 |20.03.2021 Павел Вълнев и Валя Балканска с обща кауза за връщането на българите в Родината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads