Реклама / Ads
1| 3375 |01.04.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Янко Янков: Необходими са визия и експертиза в сферата на отбраната

.
Всички проблеми, спъващи развитието на инфраструктурата на отбраната, боеспособността на Българската армия и развитието на Въоръжените сили, имат своето решение, но са необходими визия и експертиза, любов и отдаденост към България. Това каза кандидатът за народен представител от „БСП за България“ в 24 МИР инж. Янко Янков.
 

Според него за осигуряване на въоръжените сили и българската армия с необходимата инфраструктура на отбраната е нужно решаването, в кратък времеви отрязък на няколко важни въпроси, което не бива повече да се отлага.

 

„Инвентаризация, цялостно актуване и преактуване с корекция на балансовите стойности на всички имоти в управление на Министерството на отбраната. Около 1/3 нямат актуален документ за собственост. Както и извършването на окончателен анализ, с прецизиране на необходимата или излишна за Българската армия инфраструктура“, предлага Янков и допълва, че е нужно освобождаване на МО от всички излишни за нуждите на отбраната имоти.

 

По думите му трябва да се вземе окончателно решение за дислокация, предислокация и закриване или откриване на войскови райони и обекти, чрез отчитане качеството на съществуващата материална база, географските особености, икономиката на страната, критичната инфраструктура и демографския фактор. Усъвършенстване и създаване на ново качество „способност“ на военната инфраструктура в съответствие със съвременните изисквания на НАТО.

 

„Планово поддържане и реновиране на съществуващата жилищна инфраструктура и изграждане на нова. На следващо място изготвяне на анализ и на концепция за използване и развитие на легловата база за отдих, санаториално лечение и възстановяване“, счита за нужно кандидатът за народен представител.

 

Инж. Янков предлага осъществяване на строг контрол върху използването на апортните вноски в търговските дружества към Министерството на отбраната. Както и осигуряване на необходимите финансови средства за поддържане на съществуващата инфраструктура на отбраната и изграждане на нова, неразделна част от развитието на Въоръжените сили на Република България.

 

Сред предложенията му е осъществяване на контрол по изпълнението на междудържавни споразумения и офсетни програми, свързани с Министерството на отбраната, в необходимия обем по компетентност.

 

„Трябва да се изготви концепция по планирането и контрола на строителството и строителните услуги, утвърдена от министъра на отбраната. Нужда е единна самостоятелна структура към Министерството на отбраната, със заложен принцип на единоначалието, която да подпомага министъра в ефективното управление, правилното стопанисване и развитие на недвижимата държавна собственост“, убеден е Янко Янков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3053 |31.03.2021 Янко Янков: Необходима е нова политика на МО в строителството . 0| 3230 |28.03.2021 Инж. Янко Янков: МО трябва да се освободи от имотите с отпаднала необходимост . 1| 3101 |23.03.2021 Янко Янков: Ще работя за стимулиране на българското земеделие . 1| 4677 |11.03.2021 Инж. Петър Матов: Необходими са спешни мерки за възстановяване на околната среда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads