Реклама / Ads
0| 3731 |28.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

”Лодката на Свободата” и корабът ”Радецки” се срещнаха в Козлодуй

.
Под акордите на „Тих бял Дунав“ на Козлодуйския бряг акостира „Лодката на Свободата“ под управлението на Атанас Костадинов – водач на червената листа в Монтана. Той бе посрещнат от колегата си Анастас Попдимитров – водач на кандидатската листа на социалистите във Враца.
 

„Добре дошли на този свещен бряг. Тук се е случило едно от най-важните събития в нашата история - преди 144 години Ботев целува българската земя и тръгва да я освобождава. И намира смъртта си. Ние сега също тръгваме, за да утвърдим новото начало, новият ред, който ще въведем на 4.04.!“, приветства символичният домакин госта си и съпровождащите го кандидат-депутати. Те изминаха маршрута Лом-Козлодуй под флага на БСП, включвайки се в инициативата на водопрехода със слоган „Дунав. Една река – обща съдба“.

 

Своеобразният речен поход на „БСП за България“ е вдъхновен от желанието на водачите на листи от шестте региона на Северна България да покажат уникалното поречие на Дунав и всичките му достойнства, неоснователно пренебрегвани от сегашната власт, както и да припомнят, че пред държавата ни съществуват възможности по линия на Дунавската стратегия поречието да бъде съживено и развито в полза на хората.

 

„По Дунав с грижа за хората!“ е 4-дневен водопреход в рамките на предизборната кампания от най-западната до най-източната точка на българския участък на Дунав. Преходът започна в събота сутринта от Видин и ще приключи в Силистра. На борда на „Лодката на Свободата“ последователно на капитанския рул ще застават шестимата водачи на листи от „БСП за България“ в Северна България, като всеки от тях ще предава вахтата на следващия в съответния регион. Пръв управлява плавателния съд Филип Попов от Видин до Лом, където предаде капитанския реквизит – бинокъл и капитанска фуражка на Атанас Костадинов от Монтана, а той на свой ред ги отстъпи на Анастас Попдимитров от Враца.

 

Попдимитров ще рулира по курса Козлодуй-Никопол, където ще бъде посрещнат от проф. Румен Гечев, на когото ще предаде управлението на лодката.     

„Смело напред, далече да гледаме и правилно да управляваме и да ръководим. Стъпвайки на този свещен бряг ще споделя, че докато пътувахме си говорихме, че политиката, живота и реката – и трите имат нещо общо. Може и на двете да се впуснеш по течението, можеш да плуваш срещу течението. Може и така да управляващ, че да бъдеш полезен за всички. Това богатство, което имаме, този дар на природата, за да се използва трябва да има държава, а такава няма. Държава, която да го използва рационално“, поръчението направи Атанас Костадинов към колегата му Анастас Попдимитров на изпроводяк в посока Козлодуй-Никопол.

 

Освен капитанската шапка като символ на мъдрото управление с грижа за хората и бинокълът – емблема на дългосрочна визия за развитието на Дунавското поречие, водачите на листи слагат автографите си върху червено яке-ветробран и с хаштаг #несепредавай.

 

„Прощаваме се с легендарния Козлодуйски бряг и продължаваме с „Лодката на Свободата“ към Никопол, където ни очакват нашите другари. На добър час!“, каза на тръгване на изток по река Дунав Анастас Попдимитров. Той ще е капитан на лодката за няколко часа. Плавателният съд „пренощува“ на пристан до кораба „Радецки“, преди да се отправи в новия си курс.

 Следете „Лодката на Свободата“ в 4-те й дни поход по Дунав! #лодканасвободата  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3398 |28.03.2021 Доц. Николай Цонков: Важно е да се помага и на лекарите от доболничната помощ . 3| 6933 |28.03.2021 Атанас Зафиров: Борисов е най-слабият премиер по смъртност и ваксинации . 27| 3732 |27.03.2021 Цветанов и Вълнев: Димитър Стефанов има потенциал да даде начало на промяната в Разградска област . 9| 4593 |27.03.2021 ”Българско лято”: Въвеждаме мораториум върху износа на дървесина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads