Реклама / Ads

1| 3915 |28.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Васил Божков: Няма да позволим някой да върви срещу България

.
Васил Божков
”Ние трябва да отстояваме националните си интереси! В рамките на съюзите, в които членуваме, ние трябва да си изпълняваме ангажиментите, но няма съюз, в който да членуваш, а нещо да противоречи на националните ни интереси.” Това заяви идеологът на партия „Българско лято” Васил Божков, по време на обсъждане с експерти на програмата на партията в сектор външна политика.

Божков обърна изрично внимание на отношенията ни със Северна Македония, която нарече „малко странна държава", а въпросите около името ѝ – „малко странни понятия".

„Нашата политика трябва да е - една народност в две държави. Те са независима държава, но те не могат да избягат от общата ни история, която всъщност до съвсем скоро е била обща" каза Божков. Той формира и третата насока, в която ще се движи българската външна политика:


„В чужбина живеят много българи, ние трябва да се грижим и за тях".

Той формира две направления. Едното към българите, емигрирали или останали извън пределите на държавата преди столетия – в Молдова, Украйна, банатските и сънародниците ни в откъснатите през XX век Западни покрайнини. Второто е към българската диаспора по света, образувана в по-нови времена.


„Трябва да се грижим за тях, да ги привличаме, да им предоставяме условия да се връщат, да получат български паспорти, ако желаят. Завръщането им ще помогне и за демографията", обяви идеологът на „Българско лято" и обобщи:

„Не е сложно, трябва да бъде последователно".


Васил Божков и кандидатите в листите на бюлетина №14 в бюлетината изглеждат все по-сигурни народни избраници. Въпреки че основни социологически агенции продължават да се правят, че не забелязват техните кандидатури, независими проучвания и анкети показват, че е доста вероятно влизането им в бъдещия парламент.

Запис от срещата може да видите тук:

https://www.facebook.com/BulgarianSummer2020/videos/268795591492083


Може да видите и интервюто, в което Васил Божков отговори на редица въпроси по различни теми в студио „Дан Колов":

https://www.facebook.com/VassilKrumovBojkov/videos/160786485906412

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 8| 5988 |26.03.2021 Васил Божков обяви как ще се спре корупцията сред чиновниците . 2| 2749 |26.03.2021 Анна Славова: Родителите на деца в яслена възраст, за които няма места, да бъдат компенсирани . 0| 4424 |25.03.2021 Васил Божков: Ще залагаме на високото спортно майсторство . 1| 3304 |25.03.2021 Васил Божков отговаря на живо на въпроси на зрители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ