Реклама / Ads
0| 5291 |25.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Васил Божков: Ще залагаме на високото спортно майсторство

.
Васил Божков Източник: Facebook
Българско лято представи политиките си в сферата на Образование и спорт. „Най-важно е учителите да имат стимул, а българските деца да искат да учат и след завършване да имат реализация”. Думите са на Васил Божков, идеолог на партия „Българско лято” и водач в листите на 23 и 25 МИР в София на предстоящите избори.
 

Това той каза по време на видеоразговор с експертите Ирина Якимова, Мирослав Николов и Валери Младенов, с които бяха представени приоритетите, на заложени в образованието, младежките политики и спорта. Програмата се основава на изграждане на изцяло нов модел на образователната ни система. Основата на реформата е актуализиране на учебните програми и премахване на делегираните бюджети в сферата на образованието и на финансиране на учебните заведения на база броя деца и младежи в тях. Ще се работи за облекчаване на работата на учителите от административни задължения. И нещо много важно: залага се на въвеждане на единни правила за формиране заплащането труда на учителите с обективно отчитане на професионалния им опит и натрупания стаж. Ще се приемат стандарти за обективна оценка на качеството, както на положения от учителя труд, така и на знанията на младежите.

 

„Спортът е много важен: здрава нация-здрави хора”, каза Васил Божков и формулира бъдещата политика в тази сфера:


„Основата е масовият спорт, който ще бъде развиван, като държавата ще изгражда всякакви съоръжения, а старите ще бъдат ремонтирани. Ще се залага и на високото спортно майсторство. Колкото повече масов спорт има, толкова повече успехи ще имаме на международната сцена”.


От заложената програма става ясно, че спортът ще бъде изчистен от „калинките”, като няма да бъдат допускани шефове и треньори, които нямат нужните умения и образование.


„Глупостта на Бойко да си купува спокойствие, няма да го има при нас... вземи тия пари за да си мълчиш”, коментира Божков, намеквайки за някои управленски практики, да се подкрепят инцидентно спортисти, когато те надигнат глас срещу липсата на финансиране или слабо управление.

 

„Да си пожелаем успех на изборите с №14 и да се поздравим на четвърти април”, каза в края на срещата Божков.  Успехът на „Българско лято” изглежда все по-реален, след като в последните дни се появяват независими анкети и изследвания, според които подкрепата за партията расте лавинообрзно.

 

Разговорът на Божков и експертите може да видите тук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4037 |25.03.2021 Васил Божков отговаря на живо на въпроси на зрители . 0| 4381 |24.03.2021 Без Главен прокурор и с нов ВСС в програма ”Правосъдие” на партията на Васил Божков . 2| 4267 |23.03.2021 Васил Божков, идеолог на „Българско лято”: Моята цел е да стегна държавата . 1| 4655 |22.03.2021 Васил Божков: Болните не трябва да умират по стълбите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads