Реклама / Ads

2| 2935 |26.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Анна Славова: Родителите на деца в яслена възраст, за които няма места, да бъдат компенсирани

.
Анна Славова Източник: БСП
Законодателството, касаещо детските ясли, има нужда от актуализация и аз ще работя за това, ангажира се кандидатът за народен представител.

Едно от големите ми постижения като народен представител бе финансовото обезпечение за родителите на неприети в детска градина деца, което бе постигнато с изменение в Закона за училищно и предучилищно образование. Това каза Анна Славова – кандидат за нареден представител от „БСП за България“ в 25 МИР.

 

По думите й през юни 2020 г. управляващите са внесли проект за изменение на Закона, с който направиха предучилищното обучение задължително за 4-годишните.

 

„И макар в този проект да отсъстваше подобен текст за компенсации, между първо и второ четене, те възприеха направеното от мен и колеги от „БСП за България“ предложение за подкрепа на родителите, чиито деца не са намерили място в детските градини“, обясни Славова и допълни, че това е един изключително наболял проблем, най-вече в София, където има близо 10 000 чакащи деца.

 

Според социалистката промените, които влязоха в сила от 1.1.2021 г. са една, макар и малка, стъпка за облекчаване на трудното положение на родителите на неприетите деца.

.

Славова счита, че тази мярка обаче трябва да върви ръка за ръка с усилия от страна на Столична община ударно да строи нови детски градини.

 

„Обещанията, които слушаме повече от 10 години, е редно най-сетне да бъдат изпълнени, за да има връзка с реалността лозунгът „Работа, работа, работа“, изтъкна кандидатът за народен представител и обясни, че това би се случило само със смяна на модела на управление – в държавата и в София.

 

„В противен случай ще си останем с бройките и числата на хартия в ежегодните бюджети, без да ги видим реализирани на практика. А родителите на малки деца ще продължат да се чудят как да се върнат на работа“, убедена е Славова.

 

„Мой приоритет и непосредствена задача през следващия мандат е промяна в полза и на родителите на децата под 3 години, без място в детско заведение, да бъдат финансово компенсирани“, заяви тя и припомни, че голяма част от чакащите малчугани са в яслена възраст.

 

„Като цяло законодателството, касаещо детските ясли, има нужда от актуализация и аз ще работя за това“, ангажира се Анна Славова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2822 |21.03.2021 Анна Славова: Истинско геройство е да отглеждаш дете с увреждане в България . 1| 3114 |20.03.2021 Анна Славова: Детското здравеопазване е ключов приоритет за БСП . 2| 2753 |16.03.2021 Анна Славова: Дистанционната работа създаде редица проблеми за семействата и учителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ