Реклама / Ads
17| 3728 |19.02.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

ПП ”Републиканци за България”: 148 години безсмъртие

.
Живот, изпълнен с лишения, страдания, гонения. Живот, отдаден на велика кауза – свободата, равенството и братството! Скъпи сънародници, българи в отечеството и извън неговите предели! Днес, когато отново се прекланяме пред личността на Васил Левски, когато отново свеждаме глава в почит към неговата мъченическа гибел в едно напрегнато и изпълнено с противоречия време, делата му отново се изправят като предизвикателство към всички нас.
 

И днес Апостолът на Свободата ни зове да преодолеем дребните ежби и съперничества, правдиво и безпристрастно да си посочим един другиму кривиците, но да вървим заедно в името на България, която трябва да оставим и на следващите поколения. България на свободни и достойни хора; България с развито гражданско общество, което търси справедливостта срещу всички недъзи на съвремието, което е достойно за свободата и не чака да му я поднесат на тепсия.


Ние, от „Републиканци за България”, съзнаваме, че заветът на Апостола за „Чиста и Свята Република“ в много отношения все още е трудно постижим идеал за съвременното ни общество. Все още правото на закона отстъпва пред правото на силния. Вишегласието се оказва следствие не на обществената воля, а на договорки и задкулисни машинации. Властта се изражда в самоцел, която осигурява лостове за влияние, а не се упражнява като служение и отговорност към обществото.


„Чистата и Свята Република“ на Апостола днес е немислима без демокрацията, основана на изконните принципи на европейската цивилизация: реална, а не декларативна равнопоставеност на всички членове на обществото, прозрачност в управлението и публичност при взимане на съдбовни за държавата решения.


„Чистата и Свята Република“ на Апостола днес означава България да е пълноценен член на европейското семейство, а не терен за чужди влияния.


„Чистата и Свята Република“ на Апостола днес трябва да превърне България в уютен дом за всички нейни граждани, в сигурен пристан за сънародниците ни от чужбина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3571 |02.04.2021 За да я има България – Повярвай в България! . 0| 3962 |02.04.2021 Изгубени антики във виртуална изложба: Колекция ”Васил Божков” - минало и настояще . 0| 3540 |02.04.2021 Георги Свиленски: Само масовото гласуване на 4-ти април ще неутрализира купения и корпоративен вот . 0| 3639 |02.04.2021 Калоян Паргов: Чудесен начин да завършим кампанията е засаждането на дървета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads