Реклама / Ads
0| 2701 |30.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

Без бюрократични спънки и ударно повишаване на средствата за туризъм поискаха от ЛЕВИЦАТА!

.
При нова среща между ЛЕВИЦАТА! с представители от туристическия, хотелиерския и ресторантьорския бранш, Мая Манолова се ангажира, че лявото обединение ще е гарант за реална подкрепа на сектора като не се повишаваг данъците, ударно се увеличат средствата в бранша и се подпомогнат малките търговци чрез отпадане на бюрократичните спънки за наемане на работници от трети страни.

От коалицията поеха ангажимент, че в следващия парламент ще се борят за по- голяма подкрепа от страна на държавата и за значително увеличаване на средствата за туристическия бранш още с приемането на следващия бюджет.

 

Мая Манолова е убедена, че парите за реклама трябва да бъдат ударно увеличени. Досега, предвидените средства, отпуснати от Министерството на турзима са 12 млн. лв., а оборота от туризъм е 13 милиарда лв. За да бъде значително увеличен този оборот, което е напълно възможно предвид природните дадености на България, трябва да бъдат увеличени незабавно средставата за реклама.

 

В следващия парламент, ЛЕВИЦАТА! ще се противопоставя активно на опитите за увеличение на данъците за туристическия бранш и ресторантьорите и ще настоява за запазване на данъчната ставка от 9 %. Те предложиха и премахване на бюрократичните спънки пред наемането на работна ръка от трети страни в сектора на туризма, така че браншът да не страда от намалено качество на услугата и недостатъчна работна ръка.

 

Според Манолова държавата е длъжна да подкрепи всячески българските туристически фирми, хотелиерите и ресторантьорите. ЛЕВИЦАТА! се ангажира да постигне тези амбициозни цели с качествена, ударна и енергична работа на народните представители от коалицията.

 

Заради липса на адекватна подкрепа от страна на държавата, този ключов за България сектор значително изостава в международен план. Хърватия и Гърция са увеличили в пъти приходите си от туризъм след Ковид-ограниченията. Оказва се, че в Плана за възстановяване и устойчивост понятието „туризъм" не се споменава, което Мая Манолова определи като огромен пропуск.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2702 |30.03.2023 ”Левицата!”: България трябва да наложи вето върху безмитния внос на украинско зърно . 0| 2746 |30.03.2023 Атанас Ненков, водач на „ЛЕВИЦАТА!“ в Хасково: Имаме дефицит и той е липсата на справедливост . 2| 2781 |29.03.2023 ”Левицата!” напълно подкрепя зърнопроизводителите и ще настоява българското правителство да защитава техните, а не чужди интереси . 12| 3581 |29.03.2023 ПП-ДБ закрива кампанията си с уникално визуално шоу на 30 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads