Реклама / Ads
1| 5361 |16.05.2016 АРТ ДЖУНГЛА

На 20 май очаквайте книгата на Джени Колган ”Книжарница на колела” от издателство ”Слънце”

.
Това е книга за любовта към книгите. А също и за любовта – понякога книжна, понякога истинска. Книга за смелостта да преследваме мечтите си...
 
Нина е младо момиче, отдадено на страстта си към четенето. Работата ѝ в библиотеката на Бирмингам е не само сладостна възможност за непрекъснат допир до книгите. В някакъв смисъл това е и вид психотерапия: да разбере човека насреща, да предусети стила му на живот, интересите, проблемите, и да предложи не само наслада от точното четиво, но и помощ.

    Съкращават я от работата ѝ и тя трябва да събере целия си кураж и практичност, за да мисли в друга посока. Единственото, в което е сигурна, са книгите – цялото си бъдеще вижда само в тях. В тясната квартира, която дели с най-добрата си приятелка, трупа и трупа купчини томове, осъдени „на смърт“ от библиотечните реформатори. Няма идея какво ще ги прави, само знае, че ги спасява от унищожение. Винаги е мечтала за собствена книжарница. Успява да се пребори за мечтата си, и се сдобива с малка каравана, която пълни с книги.

    Нина напуска Бирмингам и тръгва на север, към тучната зеленина на Шотландия, към изпълнения със светлина и особен мирис на треви и стада непознат край. Към нови усмихнати хора с ромолящ, невинаги разбираем говор, които живеят по свой собствен начин, необезпокоявани от тенденции, модни течения или градска суматоха. Всичко  това кара Нина да се почувства така, сякаш е попаднала в рая.

    Книжното ѝ начинание обаче тук потръгва чудотворно и тя пътува из села и градчета със своята Книжарница на колела, независимо от пълната си липса на делови качества.
А любовта неочаквано се промъква в нейната книжна вселена...

ЗА АВТОРА
Джени Колган е автор на редица бестселъри, носителка на много награди за романтична литература. Омъжена е, има три деца и живее през по-голямата част от времето си във Франция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5630 |04.04.2016 Черен петък в „Перото“. Намаленията с над 50% . 3| 5282 |27.11.2015 За втори път "Черен петък"-стълпотворение в моловете . 0| 4190 |25.11.2015 МиГ-29 ще чака депутатско решение до петък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads