Реклама / Ads
26| 8163 |18.02.2009 АРТ ДЖУНГЛА

Ако Левски беше жив

.
Левски ни учи да обичаме онзи, който посочва грешките ни - пише в есето си за Апостола 14 годишна ученичка от град Дулово. Днес отбелязваме 136 години от гибелта му.
 

 

Левски е най-святата личност за нас българите. Той е пожертвал всичко за свободата на България, всичко...дори живота си.Той бе обесен, но дори смъртта му не го изтри от сърцата и душите на народа. Съвършени хора няма...но той е съвършен. Всъщност Левски е един обикновен човек, който следва мечтите си и се жертва за тяхното реализиране, но не го прави за себе си, а за целия български народ. Ако той беше тук, сега...живота на всички нас щеше да е различен. Все още щяхме да бъдем “Великата българска държава” , на която всички са завиждали и са се възхищавали, защото е била много по единна и могъща от тях. А сега много от известните личности, които са ни идоли, дори не са чували за България.

Ако Левски беше жив, всички щяхме да сме щастливи, защото щяхме да бъдем равни. И нямаше да има войни. Левски е велик! Величието му е съчетание от природни тайнства, които той сам разкрива. Ние ги разбираме лесно, но трудно ги превръщаме в свои. Левски ни учи да обичаме онзи, който посочва грешките ни. Да не присвояваме нищо, което не ни принадлежи.Той е казал, че не са нужни пари, за да бъдем богати, просто трябва да се откажем от себе си – да помагаме на другите хора...да им се посветиш и това ще бъде твоето богатство. 

levski_stara_snimka.jpg

Ако Левски беше жив, всички щяхме да сме добри, нямаше да сме егоисти и да мислим само за себе си и за собствения успех, а щяхме да мислим за другите и да се радваме на техните успехи. Щяхме да си помагаме един друг и живота ни щеше да е много по-лесен и приятен. Ако Левски беше жив, щяхме да живеем по-щастливо, щяхме да сме равни. Той е в сърцата ни и винаги ще бъде!

Светослава Николаева Димитрова, 14 години

ОУ”Христо Смирненски”

Град Дулово, обл. Силистра  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6730 |17.02.2009 Богохулството е необходимо . 1| 10809 |12.02.2009 “Гордост и предразсъдъци и зомбита” или Джейн Остин по американски . 0| 6613 |05.02.2009 Джон Ъпдайк, незабравимият . 9| 38646 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads