Реклама / Ads
6| 9018 |26.05.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Български младежи създават авторски текстове на чужди езици

.
Млади хора създават авторски текстове на два от най-разпространените езици в Европа, а също и чрез творчеството си да принесат част от разнообразието и богатството на мултикултурното съвремие на глобалния свят.
 

Връчването на наградите на участниците в традиционния конкурс на Първа езикова гимназия – Варна за създаване на авторски художествен текст на немски и английски език се състя на 26 май в Духовно просветния център „Свети Архангел Михаил".

 

Идеята за литературния конкурс „Един безкраен свят“ се заражда през учебната 2006/2007, а първите лауреати са отличени през май 2007. От самото начало наградния фонд на конкурса  се осигурява с подкрепата на д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет и възпитаник на Първа езикова гимназия – Варна. И тази година д-р Врабевски връчи наградите на отличените, а сред гостите на церемонията бяха г-н Коста Базитов, зам. кмет по култура и образование на Варна, протойерей Василий Шаган, г-н Веселин Василев, директор на Първа езикова гимназия – Варна, родители и преподаватели.

 


През 2012 лауреати на конкурса за творчество на английски език  са Анамария Коева  от Бургас, Виктор Петров от Варна и  Оливера Костова от Видин , а на немски език -  Мирела Пенева от Варна, Петър Стоилов от Варна  и Симеон Ганев от Шумен. Поощрения получиха Александра Маринова от Русе; Десита Петрова от Варна; Ивайло Икономов от Варна; Явор Рашев от Варна; Ива Атанасова Гаджева от Варна и Карина-Василена Полименова от Добрич

 

С всяка следваща година броят на участниците в конкурса „Един безкраен свят“  нараства, което доказва необходимостта от съществуването на всеки нов форум, даващ поле за изява на пишещите млади таланти на България. Тази година конкурсът е проведен за шести пореден път, а участващите 56 ученици са от 14 административно-териториални области на България.

 

Около този факт се ражда идеята на организаторите от Първа езикова гимназия – Варна  да кадидатстват за обявяване на Литературния конкурс „Един безкраен свят“ за национален. Интересът към конкурса не е случаен. Той отговаря на желанията на младите хора да създават авторски текстове на два от най-разпространените езици в Европа, а също и чрез творчеството си да принесат част от разнообразието и богатството на мултикултурното съвремие на глобалния свят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12246 |31.05.2012 Мишо Билалов, Цветана Манева и Христо Шопов в новия български филм - „Досието Петров” . 47| 10354 |10.03.2012 Български египтолози откриха гробница от времето на Рамзес II . 8| 9451 |14.01.2012 115 години български цирк . 0| 6752 |18.07.2011 "Сараево филм фест" представя седем български заглавия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads