Вторник, 21 Ноември 2017, 12:03
Frognews
6| 7345 |26.05.2012

Български младежи създават авторски текстове на чужди езици

.
Млади хора създават авторски текстове на два от най-разпространените езици в Европа, а също и чрез творчеството си да принесат част от разнообразието и богатството на мултикултурното съвремие на глобалния свят.

Връчването на наградите на участниците в традиционния конкурс на Първа езикова гимназия – Варна за създаване на авторски художествен текст на немски и английски език се състя на 26 май в Духовно просветния център „Свети Архангел Михаил".

 

Идеята за литературния конкурс „Един безкраен свят“ се заражда през учебната 2006/2007, а първите лауреати са отличени през май 2007. От самото начало наградния фонд на конкурса  се осигурява с подкрепата на д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет и възпитаник на Първа езикова гимназия – Варна. И тази година д-р Врабевски връчи наградите на отличените, а сред гостите на церемонията бяха г-н Коста Базитов, зам. кмет по култура и образование на Варна, протойерей Василий Шаган, г-н Веселин Василев, директор на Първа езикова гимназия – Варна, родители и преподаватели.

 


През 2012 лауреати на конкурса за творчество на английски език  са Анамария Коева  от Бургас, Виктор Петров от Варна и  Оливера Костова от Видин , а на немски език -  Мирела Пенева от Варна, Петър Стоилов от Варна  и Симеон Ганев от Шумен. Поощрения получиха Александра Маринова от Русе; Десита Петрова от Варна; Ивайло Икономов от Варна; Явор Рашев от Варна; Ива Атанасова Гаджева от Варна и Карина-Василена Полименова от Добрич

 

С всяка следваща година броят на участниците в конкурса „Един безкраен свят“  нараства, което доказва необходимостта от съществуването на всеки нов форум, даващ поле за изява на пишещите млади таланти на България. Тази година конкурсът е проведен за шести пореден път, а участващите 56 ученици са от 14 административно-териториални области на България.

 

Около този факт се ражда идеята на организаторите от Първа езикова гимназия – Варна  да кадидатстват за обявяване на Литературния конкурс „Един безкраен свят“ за национален. Интересът към конкурса не е случаен. Той отговаря на желанията на младите хора да създават авторски текстове на два от най-разпространените езици в Европа, а също и чрез творчеството си да принесат част от разнообразието и богатството на мултикултурното съвремие на глобалния свят.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Британския X Factor скандира името на Григор Димитров 2| 3063 |20.11.2017 . Димо Алексиев: Действителността в болниците е по-брутална, отколкото в “Откраднат живот” 0| 2858 |19.11.2017 . Бивш и настоящ премиер на Турция погребаха Наим Сюлейманоглу като герой 0| 2802 |19.11.2017 . Хумористични лога на градове 0| 3381 |15.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах