Реклама / Ads
17| 20484 |30.11.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Балкански триумф! Хиляди пяха с Горан Брегович в „Арена Армеец”

.
Големият Брегович
Невероятен фурор предизвикаха Горан Брегович и неговият "Оркестър за сватби и погребения" в столичната зала „Арена Армеец”. Луд ритъм, нови парчета и над 13 000 верни фенове – безотказна формула за щур купон.
 
За една вечер София се превърна в балканския Ню Орлиънс: сърби, цигани и две невероятни българки вокалистки, подкрепяни мощно от хиляди гърла в залата, пяха над два часа без прекъсване. Пет биса бяха венеца на концерта, а финалът бе очакван от всички и взриви залата – емблематичната „Калашников”... Не липсваха и закачки като невероятното изпълнение на „Вий жертва паднахте” и превърналото се в класика италианско парче от Втората световна война „Белла чао”, което милиони българи помнят от култовия югославски филм „Мостът на кота 612” с незабравимия Бата Живойнович.

Брилянтната организация и поведение на разпоредителите и стюардите в залата създадоха условия за перфектно преживяване без нерви и досадни недоразумения, които често съпътстват такива събития. Столичната полиция и КАТ също се бяха погрижили да осигурят лесен достъп и комуникация към и от залата. Нещо, което не се случва всеки ден.

Подгряващата вокална група се справи перфектно с българските народни песни, но те бяха аранжирани в толкова академичен и тежък стил, че повече измъчиха, отколкото вдигнаха адреналина на публиката. Въпреки това певците бяха аплодирани щедро.

Да видят и чуят легендарния Брегович и оркестъра му в София пристигнаха стотици фенове с автомобили от цялата страна, от Македония и Сърбия. Самият Брегович заяви, че в България си е като у дома и българите са в сърцето му. "Край Дунав сме, обичаме, скърбим и пеем заедно. Едно сме!" - просълзи феновете той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7081 |28.03.2011 Графа, Миро и Алисия мерят сили на Балкански мюзикфест . 5| 6247 |01.08.2010 Хиляди аплодират Гого от "Тоника" в Бургас . 0| 5633 |08.12.2009 Балкански награди за музика връчва наша ТВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads