Реклама / Ads
38| 10943 |29.11.2010 АРТ ДЖУНГЛА

М. Бонев: Аз съм най-известната българска актриса в света

.
Мишел Бонев
Дадох на 700 семейства работа в България, инвестирах над 3 милиона евро собствени пари, сама поех всички разноски, добави тя.
 

Никога не съм си представяла, че може да се случи такъв скандал, каза по БТВ режисьорът, продуцент, сценарист и актриса във филма "Сбогом, мамо" Мишел Бонев, която носи инициалите на световноизвестната актриса Моника Белучи. Вежди Рашидов отрече българската държава да е правила разходи по пътуването на българската делегация до Италия по повод филма. Днес в Италия предстоят дебати по искания вот на недоверие към министъра на културата в Италия, който настоял и едва ли не организирал Бонев да мине по червения килим. (С дълга рокля от "Версаче" българската актриса, режисьор и продуцент Мишел Бонев мина по червения килим на 67-ото издание на кинофестивала във Венеция в петък вечер и поведе след себе си 40-членна българска делегация. Така във фестивалните зали за първи път от 20 години прозвуча българска реч. - написаха медиите по този пово)

Всичко аз платих през моята фирма, но явно някой иска по политически причини нещата, които са хубави, да изглеждат зле, продължи Бонев. Аз обичам да работя, продуцирам фактите. Аз съм най-известната българска актриса в Италия. Филмът беше записан в официалната програма на фестивала във Венеция. Дадох на 700 семейства работа в България, инвестирах над 3 милиона евро собствени пари. Сама поех всички разноски, но го направих, без да давам гласност, което е моя грешка. Това е като благотворителна дейност за  министерства, които нямат пари, каза още Бонев, след което поиска респект и заключи, че може би е най-известната българска актриса в света.

Проектът "Сбогом, мамо" не е бил одобрен от комисиите поради липса на художествени качества, но нямало изрична забрана в правилника на НФЦ за финансиране на филма, оказа се впоследствие. Това можело да стане по собствена преценка на шефа на филмовия център, което е станало.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5625 |19.07.2010 Реформа на парче убива българската култура . 0| 5548 |15.04.2010 Конча Буйка иска да влезе в българска църква . 0| 6268 |08.04.2010 Българската екзархия възкръсна в изложба . 1| 6236 |17.02.2010 МВР става меценат на българската култура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads