Реклама / Ads
0| 5242 |31.01.2019 АРТ ДЖУНГЛА

Британски фонд създаде ”Национален арт паспорт” за борба със стреса

.
Според ново проучване посещението на музеи и галерии е популярен начин за намаляване на стреса. Доказано е, че посещаването на музеи и галерии осигурява безброй други ползи за здравето, включително повишаване на резултати на тестовете и подобряване на способността за съпричастност към другите хора.
 

Проучване, проведено от британския неправителствен фонд "Арт фонд", е установило, че за 2 521 от участници в проучването, посещение на музеи и галерии е обичаен начин да се борят със стреса. Проучването на „Арт фонд“ е публикувано под заглавието „"Спокойно и събрано - музеите и галериите: неизползваният ресурс на благоденствието на Великобритания?"

 

Оказало се, че 63% от възрастните в Обединеното кралство„ използват посещение в музей или галерия, за да „намалят стреса“, докато „само 6% от тях посещават музей и галерии редовно“. Тези, които редовно посещават музеи и галерии, отбелязват в проучването, „отчитат по-голямо чувство на удовлетворение от живота си, отколкото тези, които никога не са посещавали. Също така усещат повече смисъл в живота си и че това, което правят си струва."

 

При тези от участниците, които са под 30-годишна възраст и споделят, че редовно посещават галерии и музеи, вероятност да го направя, за да се разделят със стреса е два пъти по-голяма.

 

Констатациите на проучването карат "Арт фонд" да пусне своя специално направен за ненавършилите 30 години  "Национален арт паспорт" (“Under 30 National Art Pass”),  който предлага отстъпка за над 240 музея, галерии и исторически места в цяла Великобритания, но много британски музеи са безплатни и без това. Отстъпката при посещения на специални изложби е 50%.

 

Доказано е, че посещаването на музеи и галерии осигурява безброй други ползи за здравето, включително повишаване на резултати на тестовете и подобряване на способността за съпричастност към другите хора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4604 |08.11.2018 Британският речник „Колинс“: Думата на 2018 г. е „еднократна употреба” . 1| 5728 |20.10.2018 Джейн Фонда с наградата на кинофестивала Люмиер в Лион . 0| 4789 |18.08.2018 Нобеловият фонд иска нов комитет за наградата по литература . 3| 7447 |20.11.2017 Британския X Factor скандира името на Григор Димитров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads