Реклама / Ads
7| 6252 |13.03.2009 АРТ ДЖУНГЛА

От днес Русе става музикална столица на България

.
Русе става музикална столица на България Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
Изпълнители от Япония, Китай, Австрия, Великобритания, Русия, Франция, Италия правят нов прочит на музикалната класика. Милчо Левиев готви джаз изненада за почитателите си
 


Станимир Стоилов застана пред медиите в първия ден на подготвителния лагер за световните квалификации срещу Ирландия в Дъблин (28 март) и Кипър в София (1 април). Есенцията за кадровите проблеми: при изтеклия срок за повиквателни тази сутрин е изпратена такава до "Херта" за твърдата резерва Валери Домовчийски и се очаква жест от германския клуб; Валери Божинов снощи се чувствал добре след принудителна смяна (65.минута срещу "Съндърланд") заради болка в бедрото, но тази сутрин проблемът рязко се влошил и съмнения за хематом ще бъдат установени на прегледи в София; има готовност спешно да бъдат повикани един или двама играчи от "А" група.
В коректния си стил Стоилов уважи всички въпроси. Заобиколи само един - дали е провел телефонен разговор с Бербатов след контузията на капитана в събота вечер. Вече цитирал медицинската информация, конкретно на питането Мъри отвърна: "Той няма да се прибира в България. Ако получи разрешение от "Манчестър Юнайтед", може да присъства на мача в Дъблин. Предполагам, никой не се съмнява в контузията на Бербатов, за да го викаме тук на преглед".
Между двамата изби напрежение преди гостуване в Минск от първия период на Мъри в националния тим. Бербатов напусна тренировка, на следващия ден осигури победата и досега никой не обяви как е постигнато помирение. Официално, пред медиите, двамата демонстрират професионални отношения.
Стоилов се представи неподготвен на важния въпрос за заместник-капитан. Естественият избор при липсата на Бербатов и Мартин Петров е Стилиян Петров, но връщането в състава на Радостин Кишишев може да разпали искри. Част от сегашните национали помнят вътрешното гласуване за лентата при първия период на Пламен Марков - Стенли спечели тайния вот, а Тинката напусна отбора. Мъри небрежно отговори: "Не бях се замислял кой ще носи капитанската лента, на първо четене ще е Стилиян Петров".
Стоилов не е разтревожен как отборът ще приеме приходящите Томашич и Кишишев, може би защото тарторите Бербатов и Мартин няма да присъстват в съблекалнята.



Стоилов: Проблемът е в защита, подход за равен ще е пагубен

"Все още не са пристигнали всички футболисти от чужбина, някои се прибират късно тази вечер. Надявам се всички да са здрави и да се подготвим по най-добрия начин. Освен проблемите с Бербатов има вероятност и Божинов да не вземе участие, защото по моя информация доста се е усложнила контузията. Затова сме поканили Валери Домовчийски. Изпратили сме телеграма тази сутрин и правим опити за разговори с ръководството на "Херта", Домовчийски ми даде съгласие. Ако не стане или проблемът с Божинов се задълбочи, може да потърсим варианти от вътрешното първенство, може и двама да повикаме. Имена няма да споменавам, но съм се спрял на футболисти от водещите клубове "Левски", ЦСКА, "Локомотив" (Сф). Играчите от "А" група са понижили спортната форма спрямо контролата срещу Швейцария, имат една седмица да се настроят и да дадат максимума от себе си.
Валери Божинов травмата я е имал още предния ден на тренировката, а на мача е поискал смяна  (65-ата минута срещу "Съндърланд"). Чакаме го да кацне в късния следобен и докторите да преценят. Снощи звучеше обнадеждаващо, но днес ситуацията се обърна и вероятно има хематом.
Тъжно е за нас отсъствието на играчи като Бербатов, Божинов, Тунчев, Мартин Петров. Няма смисъл да говорим каква е класата им. Трябва без тях да изиграем максимално добре мача и да опитаме да спечелим. При липсата на най-добрия ни флангови играч няма как да търсим игра по крилата, ще използвам система 4-4-2. Нормално е да падне тежестта върху вътрешните полузащитници, които са доказали способност да изнасят битки и сега трябва да поемат отговорността. Имам притеснения да не се поддадем на нервите и напрежението, трябва да изнесем малко по-високо играта и да играем повече в атака. Преди контузиите на Бербатов и Божинов бях наясно за състава, единствено имах дилеми за защитата, защото в предишните мачове отборът имаше сериозни проблеми в тази линия, явно там са проблемите и трябва да бръкнем в раната, основно трябва да разтърсим или да поработим в линията на защитата.
Във връзка с Томашич знам доста случаи футболисти да са се отказвали и връщали. Той пред мен не се е отказвал, аз го поканих и той прие, какво е било преди - не знам. Не виждам защо част от публиката и отбора да го приемат с резерви. Повиквателната за Кишишев беше продиктувана от опита и самочувствието му, ще решим на коя позиция да го използваме, но колкото и да е парадоксално, България има проблеми в зоната на крайните защитници. Напълно е възможно Живко Миланов да започне ляв бек, в първите си години в "Левски" играеше именно отляво на защитата. За този пост няма голям избор, не ми харесва състоянието на Лусио Вагнер, има вариарнт с Иван Иванов.

Според мен най-силните страни на ирландския отбор са добра организация на играта, висок дух, четирима много опасни атакуващи играчи и факторът домакинство, но нашите имат достатъчно опит, за да не се поддадат на натиск от публиката. Сметки много съм правил, при равенство запазваме шансове, но една такава настройка ще е пагубна за отбора. Дори при загуба запазваме шансове, но единствената ни цел трябва да е победата. Не трябва да бъдем наковалня, а и да удряме. С изчакване, както беше в някои от предишните мачове, няма да стане. Такъв подход не отговаря на потенциала и целите ни."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 12761 |13.03.2009 Уникален проект възкресява античния Севтополис, залят с тонове вода от комунистите . 5| 8944 |13.03.2009 Пет черни котки и MP3-ка . 3| 6348 |10.03.2009 “Зодиак на смъртта” с премиера в София . 9| 38683 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads