Реклама / Ads
0| 3706 |21.06.2021 АРТ ДЖУНГЛА

Две награди спечели филм на старозагорски ученик

.
Лентата ”One More Page” на Григор Дянков от 11- и клас на Гимназията с преподаване на чужди езици ”Ромен Ролан” в Стара Загора завоюва две престижни награди от Правец Филм Фестивал, съобщават от пресцентъра на общината. Филмът е отличен с най-престижната награда (Best Picture Award), която се дава на филма, в който са застъпени най-добре всички критерии - история, кинематография, идеи, техническа част и т. н. Другата награда е за най-добра кинематография (”Boris Nikolov” Best Cinematography Award), с която се отличава най-добре заснетият филм.
 

Темата на конкурса е била: Истории. Филмите разказват истории - някои са весели, други поучителни, други тъжни, четвърти са страшни.

 

Младият автор е започнал да се занимава преди 2 години с режисура, след няколкогодишен успешен опит с фотографията. По думите му двете изкуства имат различни измерения, въпреки че и при двете се ползва камера.

 

"Светлина, композиция, актьорска игра - всички тези неща трябват да се вземат под внимание. Една секунда от даден филм се равнява на 24 отделни снимки, на които ти рисуваш с помощта на светлината", споделя авторът.

 

При направата на филма са участвали много негови приятели като Кристиана Кърнева, Теодор Христов, Явор Кьосев, Мила Стоева, Давид и други.

 

В "One More Page" се разказва за мъж, който разкрива история от детството си на жената, с която е излязъл. Каква е историята и какво се случва с него ще разберете, ако гледате филма! Може да се намери в YouTube канала - Grisho Dyankov.

 

Правец Филм Фестивал се провежда за втора година като предоставя възможност на много млади хора да развият градивното си мислене в областта на филмовото изкуство. Основните правила са, че трябва да се изготви късометражен филм с поне 3 от изброените от фестивала теми, припомнят от пресцентъра на общината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3691 |11.06.2021 Българското кино общество обяви конкурс за сценарий за късометражен филм . 0| 3918 |10.06.2021 Филмът ”Добре дошли в Чечения” за преследването на хомосексуалисти спечели BAFTA . 0| 3721 |09.06.2021 Румънският филм ”Колектив” спечели наградата на Европейския парламент . 0| 4135 |26.05.2021 Най-престижните европейски награди за културно наследство отличиха 24 значими проекти от 18 държави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads