Реклама / Ads
1| 5022 |23.12.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Експерти: Скандалният филм по Ал Джазира е провокация

.
Божидар Димитров
Като активно мероприятие квалифицира по БТВ експертът по сигурност Славчо Велков скандалния филм, излъчен по Ал Джазира. "България, моя земя" предоставя измислени факти и манипулира документалните интервюта на хората в него, заяви Велков.
 
Историкът Божидар Димитровдобави, че историята има няколко обществени функции, една от които е познание за миналото, учител към живота. Другата й обществена функция е, че тя е аргумент за права на един народ, на една държава върху определени територии, на населението. Историята, написана от Паисий Хилендарски е аргумент за независима църква, каза Димитров. Той посочи и как с подмяна на исторически истини е подменено миналото на хората от Егейска и Вардарска Македония, Източна Тракия, а тези земи са населени с българско население.

Програма "Теда" на Турция с огромни субсидии от държавния бюджет на Турция финансира издаването на книги на турски писатели на съответните езици, каза той

 

Световна практика е да наемаш чужди учени, защото звучи по-тежко. Преди години, когато създадоха мита за Батак, бяха наели германски учен и българска степендиантка, добави Димитров и посочи, че турците постоянно правят подобни провокации.

 

Филмът излиза след посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу, той беше награден, беше посрещнат много добре, заяви Велков. Филмът не стопира отношенията, не отмени посещението. Този филм е подготвен тук, в България, със съдействието на българи, на журналисти, които работят в чужди медии. Сега е активен период на атака на неоосманистката идея. Който е чел книгата "Стратегическа дълбочина" на Давутоглу, знае. Показват се кадри от създавнето на една партия, чувствах че гледам извадка от агентурата на 6-то управление на ДС, добави Велков.

 

Необходимо е истината да бъде казана, лъжите, които се опитват да се насаждат чрез филма: "България, моя земя", да бъдат отречени, каза Димитров. България трябва да се съпротивлява, лъжата на този филм трябва да бъде разбита като мита за Батак. По програмата "Теда" се дават 1,8 млрд. щ.д за подривна дейност. Филмът "Златният век" беше пропаганда. Този филм трябваше да докаже, че Турците са готови за Европа, че жените им не са ходили със забрадки, както ходи съпругата на техния президент. Ако си правоверен мюсюлманин, изпитваш възмущение към гадните българи, каза Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5892 |22.12.2015 Романът „Те ти булка, Спасовден“ ще бъде филмиран . 0| 9407 |06.12.2015 Йоана Буковска съпруга на Бандерас във филм . 0| 6102 |11.11.2015 Филмовата музика на Джон Уилямс вече с два концерта . 1| 9084 |14.10.2015 Филм на Ангел Бончев разказва за светия град Асеновград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads