Реклама / Ads
11| 12425 |06.06.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Фрогоко: Нашата балерина, спечелила американския Гран при, става ученичка в Ковънт Гардън

.
Румелина Дилчева
10-годишната балерина Румелина Дилчева, ученичка на примата Маша Илиева, печели американския гран при в Ню Йорк, но нейният успех сякаш остава незабелязан. Няма я еуфорията на Крисия, няма я еуфорията на Хасан и Ибрахим...
 

За стъпките на Руми в балета разказва нейната учителка:    

 

Руми дойде на 3 г. в школата. Първоначално не беше в моята група. Първата й роля бе на Герда в „Снежната кралица”.  Друго момиченце беше Кай. След този спектакъл майка й реши да я прати на конкурс в Румъния. Аз не одобрих това нейно решение, тъй като бе малка. След кратка подготовка обаче се нареди на предпоследно място, като се има предвид, че не ме послушаха какво да играе. Така се започна с нея. Освен с балет се занимава и с модерен танц.  

 

На въпрос защо това дете остава незабелязано, а не е известно като например Крисия, Илиева отговори: При Крисия има огромна доза пиар, който я превръща в Божество. Всички се радват, че имаме златен медал по художествена гимнастика и се пише навсякъде. А за Руми пишат по моя молба. Трябва да се обърне внимание на това дете, тъй като то е прието в Ковънт Гардън и търсим спонсори поне за първия семестър.

 

Имам и друго дете с големи постижения. Спечели няколко отличия в България. След като ходи на летен курс във Виенската опера, беше прието в училището към тази опера. Участва в техни представления. Гледах я на премиера и тя беше на първа редичка.

 

Във всеки един вестник има спортна страница и няколко за чалга. За изкуство – ужасно малко е каренцето. От балет, пиано, цигулка едва ли някой се интересува. Няма лошо нашите таланти да учат в големите школи по света, но да се завръщат в България за концерти. Нека да ни чуват по света с такива постижения, а не с кражби и убийства. Едно време не ни пускаха да отидем в чужбина. Имала съм случай, когато документите са ми се изгубвали и са се появявали 3 месеца след събитието, в което е трябвало да участвам.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4418 |31.05.2016 Врачански: Спечелих шоуто, без да губя нищо . 0| 5164 |30.05.2016 Калин Врачански спечели ”Като две капки вода” . 27| 29178 |25.05.2016 Първо във Фрог: Ахчиева спечели делото срещу БНТ за наказанието й за турските ваксини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads