Реклама / Ads
0| 2982 |25.04.2023 АРТ ДЖУНГЛА

”Хари Потър” и ”Игра на тронове” получават нов живот в новосъздадената стрийминг платформа Max

.
Източник: БГНЕС
Warner Bros. Discovery обяви, че франчайзите "Игра на тронове" и "Хари Потър" ще заживеят нов живот в новосъздадената стрийминг услуга Max на студиото.
 

Тези, които нямат търпение да се върнат в магьосническия свят на "Хари Потър", трябва да се подготвят, защото франчайзът ще се появи на Max под формата на телевизионен сериал, предаде Си Ен Ен.


Сериалът ще бъде "вярна адаптация" на любимите книги за Хари Потър на Дж. К. Роулинг, която ще бъде и изпълнителен продуцент на проекта, според съобщение за медиите. Книгите на Роулинг за "Потър" са публикувани между 1997 и 2007 г.
Телевизионният сериал ще включва актьорски състав от нови лица, които ще се превъплътят в ролите, направени известни във филмите за "Потър" от Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт.


Очаква се сериалът да се излъчва в продължение на безпрецедентните 10 години, като се обещава, че всеки сезон "ще бъде автентичен спрямо оригиналните книги и ще представя Хари Потър и тези невероятни приключения на нови зрители по целия свят, като в основата ще останат оригиналните, класически и обичани филми".


Във Вестерос Max ще стартира втори предисторически сериал във вселената на "Игра на тронове", озаглавен "A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight", базирана на новелите на автора Джордж Р.Р. Мартин от 2013 г. "Dunk and Egg".


Действието на предисторията се развива един век преди събитията в оригиналния "Игра на тронове", който се излъчваше от 2011 до 2019 г., и ще се съсредоточи върху странстванията на "двама неправдоподобни герои" - сър Дънкан Високия и неговия оръженосец Ег, според съобщение за медиите.


"Действието се развива в епоха, когато родът Таргариен все още държи Железния трон, а споменът за последния дракон все още не е излязъл от живата памет, велики съдби, могъщи врагове и опасни подвизи очакват тези невероятни и несравними приятели", се казва в съобщението.


Съобщението за нова предистория на "Игра на тронове" идва след дебюта на "Домът на дракона" през 2022 г. "Драконът" също е предистория на сериала, базирана на гражданската война на Таргариен и чието действие се развива близо 200 години преди "Игра на тронове". Той е базиран на книгата на Мартин "Огън и кръв" от 2018 г.
Датите на излизане и на двете нови поредици все още не са обявени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3488 |04.04.2023 ”Хари Потър” оживява като сериал по HBO Max . 0| 4469 |10.11.2022 Санса от ”Игра на тронове” влиза в образа на известна крадла на бижута . 0| 4915 |10.12.2021 Първото издание на ”Хари Потър” продадено на търг за рекордна сума . 1| 4816 |07.04.2020 Авторката на ”Хари Потър”: Бях с К19, тъгата и меланхолията не са слабост, а нормална реакция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads