Реклама / Ads
7| 3655 |27.09.2022 АРТ ДЖУНГЛА

Иван Костов: Новата ми книга е моето политическо завещание

.
Иван Костов
„Това е моето политическо завещание. Оставям това, което мисля, че трябва да оставя и се надявам то да е полезно на колкото се може повече хора“, каза бившият премиер Костов сподели, че написването на тома е отнело около 20 години. Той допълни, че с развитието на интернет, голяма част от описаната политическа история в книгата е станала по-лесно достъпна.


Това е и причината в последния вариант на ръкописа експремиерът да залага на разказ от първо лице за собствения си опит на политическата сцена. „Давам си ясно сметка, че хората ценят повече преживяното, отколкото наученото от книга“, каза още авторът.


Пред публиката той коментира тезата си, че „българските политици вещаят, не дискутират“. „Рядко се случва да застанат един срещу друг и тогава много често не се получава дискусия, а надвикване. И тези, които следят, не могат да си извадят никакви заключения“, каза Костов.

 

„Вярвам, че тези, които в даден момент са поели отговорност да вземат значими политически решения, имат исторически и морален ангажимент да оставят след себе си писмена следа. Истината обаче е тази – българските държавници от по-новото време рядко оставят каквито и да е следи. Изглежда, че единственият голям политик от последните три десетилетия, който се изправя лице в лице срещу своите съмишленици, срещу политическите си опоненти и врагове, като дава ясни свидетелства и аргументирани отговори е Иван Костов“, каза Захари Карабашлиев, главен редактор на издателство „Сиела“.


„Политиката отвътре“ излиза три години след мемоарите на Костов „Свидетелства за прехода 1989-1999 г.“. „След това имах дилема. Трябваше да избирам какво да правя – дали да започна да работя по втората част на „Свидетелства за прехода…“ или да довърша този ръкопис, който беше вкъщи и работен през годините много пъти. Прецених, че само един Господ знае колко време имам. По-добре да довърша това, което имам. А за другото – ако остане време“, коментира бившият премиер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3444 |11.07.2022 Филм ще отбележи 8-вековната история на Ивановския скален манастир . 0| 5185 |17.03.2022 Русокоса полякиня е новата „Мис Свят“ . 3| 5506 |04.02.2022 Галерия INTRO: Художникът на бъдещето Иван Кирков, който можел да нарисува всичко . 7| 6671 |05.12.2021 Лили Иванова: Отсях житото от плявата, има много лошотия и озлобление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads