Реклама / Ads
0| 3702 |08.11.2022 АРТ ДЖУНГЛА

Изправят Кание Уест на съд

.
Кание Уест Източник: БГНЕС
Кание Уест е съден от звукозаписна компания заради това, че е добавил „Life Of The Party“, съвместната си песен с Андре 3000, към устройството си Stem Player, без да получи разрешение от компанията, притежаваща правата върху песента.
 

В “Life Of The Party“ 45-годишният Уест е направил семпъл на песента „South Bronx“ от 1987 г. на Boogie Down Productions с участието на хип-хоп легендата KRS-One.

 

Компанията, която притежава правата върху песента, заяви в юридически документи, разгледани от TMZ, че Уест никога не е придобивал правата за семплиране на „South Bronx“ за „Life Of The Party“.

 

Уест е включил песента като бонус парче в албума си „Donda“, което е пуснал в Stem Player. Звукозаписната компания заяви, че Уест и екипът му са използвали песента в рекламата на устройството.

 

Уест и бизнес партньорът му Алекс Клайн са спечелили около 2,2 млн. долара, след като са пуснали в продажба около 11 000 устройства Stem Player през първия ден от пускането му, заяви звукозаписната компания в съдебните документи, като добави, че екипът на Уест първоначално се е опитал да го лицензира, но в крайна сметка е оттеглил офертата си.

 

В иска звукозаписната компания настоява съда да блокира по-нататъшното семплиране на песента от Уест и да им изплати печалбите, натрупани от използването ѝ.

 

Уест доминира в заглавията на вестниците след серия от антисемитски изказвания, което накара редица компании да прекъснат връзките си с него.

 

Професионалните последици от многократните антисемитски изявления на Уест включват прекъсване на връзките на Adidas с него на 25 октомври заради поведението му. Foot Locker и Gap също свалиха стоките на Yeezy от рафтовете си, а модните остриета, сред които списание Vogue и Balenciaga, публично се дистанцираха от рапъра/моден дизайнер.

 

Агенцията за таланти CAA изхвърли Уест от списъка си, а документалният филм за Уест, заснет от студиото MRC, беше отложен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3778 |08.11.2022 Крис Евънс е обявен за най-сексапилният мъж на 2022-ра: ”Мама ще бъде щастлива” . 0| 3639 |08.11.2022 Джаз седмица предстои в Русе . 0| 3834 |04.11.2022 Брижит Жиро е носител на ”Гонкур” за 2022г. . 0| 4084 |03.11.2022 Днес е денят на българския художник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads