Реклама / Ads
0| 4410 |30.01.2019 АРТ ДЖУНГЛА

Ni.Co, Jeremy?, Любо Киров, Миро и SoulBmoll са големите победители в годишните награди на „БНР Топ 20“

.
Класацията за българска поп и рок музика на Българското национално радио – „БНР Топ 20“ раздаде за първи път годишните си награди на церемония в препълнения Sofia Live Club, в която се включиха всички изпълнители, оглавявали класацията през изминалите 12 месеца на 2018 година.
 

Музикантите бяха отличени в пет категории, определени от селекционната комисия на „БНР Топ 20“, която включва 15 музикални продуценти и редактори от всички програми на Националното радио.

 

NI.Co са носителите на голямата награда на „БНР Топ 20“ за най-дълго задържала се като №1 в класацията песен. Статуетката получиха родителите и приятелите на основателя на групата – Николай Николов, който миналата година загина в тежка катастрофа, едва навършил 27 години. Песента на Ni.Co „Рискувам“ беше начело на класацията цели девет седмици, от които осем поредни.

 

Със статуетките за второ и трето място в тази категория си тръгнаха съответно талантливите момичета и момчета от SoulBmoll и една от най-добрите инди-рок банди в България – Jeremy?. SoulBmoll участваха в „БНР Топ 20“ с песента им „В този ред на мисли“, а Jeremy? получиха наградата за „Go or Fall“.

 

Любо Киров спечели в категорията за най-много песни, застанали под №1 в класацията. Отличието му донесоха неговите „Още от теб“ и „Летим“, която продължава да заема челни места в „БНР Топ 20“.

 

Статуетката за най-много песни, направили пробив в националната класация на бг поп и рок музика, е за Миро и неговия безспорен хит „Печат от моята душа“.

 

Селекционната комисия на „БНР Топ 20“ отличи и талантливата Лидия Ганева, която получи наградата за най-млад участник, направил пробив сред 20-те най-добри изпълнители, избрани от селекционната комисия и от вота на слушателите на Българското национално радио. Статуетката ѝ връчи идеологът на класацията и директор на програма „Христо Ботев“ – Кирил Калев.

 

С класацията „БНР Топ 20“ Българското национално радио само за година даде 1248 часа време за българска музика и стимулира изпълнителите да създават качествено музикално съдържание, което е част от мисията на обществената медия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5089 |31.08.2018 Унгария спечели голямата награда на фестивала ”Любовта е лудост” . 0| 5187 |24.08.2018 110 филма на 26-ия международен фестивал ”Любовта е лудост” . 14| 11781 |07.07.2018 Журналистът Любомир Коларов ще е шеф на телевизията на БСП . 0| 6094 |07.06.2018 Недялко Славов с нов роман - за трагизма на любовта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads