Реклама / Ads
0| 4728 |24.03.2020 АРТ ДЖУНГЛА

Как COVID-19 промени телевизията?

.
COVID-19 - вирусът, който за няколко месеца промени изцяло живота на цялото човечество. Пандемията наложи ограничения на свободите, които сме приемали за даденост и разтърси световната икономика по невиждан начин. Борсите са обвити в мъгла, а голяма част от индустриите са с несигурно бъдеще. COVID-19 обаче направи и нещо друго - промени медиите, телевизията и киното.
 

Оцеляват онези, които успяват да се адаптират към новата среда. Американските вечерни предавания са любими на аудиторията отвъд океана. Продукциите им обаче бяха отменени за неопределен период от време, докато страната се бори с набиращото скорост заболяване. Някои решиха да използват социалните мрежи по най-добрия възможен начин и преместиха продукцията си на дивана у дома. Така например направи Джими Фалън, който се радва на особено голяма популярност.

 

Спрени бяха и други предавания. Сред тях са „Шоуто на Джеймс Кордън“, „Вечерното шоу на Сет Майърс“, „Вечерното шоу на Джими Фалън“ и „Късното шоу със Стивън Колбер“.

 

Риалити програми като „Америка търси талант“, „Невероятна надпревара“, „Ергенът“, „Около света за 80 дни“ и много други също са спрени временно от продукция.

 

Докато едни намират начин да оцелеят, други мащабни продукции не биха могли. Така стои въпросът със сериалите, чието заснемане бе отменено заради пандемията. И сега големите компании и стрийминг платформи са изправени пред предизвикателство, защото огромна част от продукцията им, заложена за тази и идната година, например, са заложени на карта. Съдбата им е в ръцете на вируса.

 

Заради пандемията снимките на втори сезон на сериала “Вещерът” са спрени за най-малко 2 седмици. Това беше една от хитовите продукции на Netflix за миналата година, които изстреляха платформата на върха. Спряна е работата и по друго култово заглавие - “Странни неща”.

 

“Хулу” също е ударен от епидемията. Отложени са снимките на четвърти сезон на “Историята на прислужницата” с Елизабет Мос.

 

Дългоочакваният сериен филм по сагата „Властелинът на пръстените“ продуциран от „Амазон“ също е в режим на изчакване за поне две седмици.

 

„Марвъл студиос“ удариха пауза на няколко филма в продукция за „Дисни“, сред които „Локи“ и „УандаВижън“.

 

Един от най-популярните в световен мащаб британски сериали Peaky Blinders също е спрян.

 

Работата по „Живите мъртви“ също се бави с между три до четири седмици заради COVID-19.

 

Сериалът „Сутрешен блок“ на Apple TV+ също е спрян временно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5161 |20.03.2020 Отлагат филмовият фестивал в Кан заради COVID-19 . 0| 5735 |19.03.2020 Завръщането на ”Приятели” - новата жертва на епидемията от COVID-19 . 0| 4811 |16.03.2020 Вариантите за Евровизия - отложена, но не и отменена заради COVID-19? . 3| 4962 |24.02.2017 Промени в НДК, Боршош остава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads