Реклама / Ads
20| 9244 |15.10.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Как Владимир е очернил името на баща си с това, че проповядва любов?

.
Източник: Интернет
По кой закон синът ми е незаконен? С какво Владимир е очернил името на баща си? От какво и кого защитавате доброто име на актьора Стефан Данаилов?
 

Тези въпроси задава актрисата Ирен Кривошиева в прочувствено отворено писмо, озаглавено "Чужд сред свои, свой сред чужди", след инерцията, която е набрала в медиите след изгонването й заедно със сина й Владимир от "ВИП Брадър".

Обръщението й е адресирано към съсловните организации на артистите, журналистите и филмовите дейци, като специално са посочени имената на Христо Мутафчиев и Кеворк Керокян, съобщава „Стандарт”.  Двамата си навлякоха нейната омраза след коментaрите си по адрес на участието на Кривошиева и сина й във "ВИП Брадър" в предаването "Всяка неделя".

Мили ми обичани колеги, обръщам се към вас с отворено сърце и призив към мисъл. Помислете, моля, започва сърцераздирателното си писмото актрисата. След това излива в десетки въпроси недоумението и огорчението си, че я нападат за някогашната й връзката със Стефан Данаилов и решението й да влезе в Къщата.

От кого в България е необходимо да взема разрешение, преди да предприема каквото и да е действие, свързано с моите и на Владимир изяви? И по кой закон да ги оценявам, защото досега съм следвала само закона на любовта?

Какъв проблем може да възниква от появата на мен, Ирен Кривошиева (актриса) и сина ми Владимир Данаилов, икономист и математик, в общественото пространство?

С какво Владимир е очернил името на баща си? С това, че проповядва любов и се стреми да промени света към добро?

Кому се пречи, ако човек реши след дълго изгнание да се завърне в родината си и към професията си, за да даде, а не да вземе, пита Ирен.

Като актриса с международна награда и ред други постижения в областта на родното изкуство тя поставя и въпроса с какво Съюзът на артистите в България и Съюзът на филмовите дейци са я подпомогнали в последните 22 години. Каква заплаха съм аз за членовете им?

Приятелството, дълбокото уважение и респект към една емблематична фигура на българското кино не означава да отричаш, нападаш и възпираш друга такава, от която нищо и никой не зависи, заради отсъствието й в последните 22 години, пише още Кривошиева.

Да нападаш сина е равносилно да нападаш бащата. Не мислите ли, че от това трябва да бъде защитаван Стефан Данаилов, допълва тя.

Актрисата прави препратка към интервюто на Кеворк Кеворкян със Стефан Данаилов във "Всяка неделя", където Ламбо призна, че вече се пита "Добър човек ли съм?".

В българския филм "Най-добрият човек, когото познавам" един от героите отговаря на този въпрос така: "Няма добри и лоши хора, човекът е като книга, на която страница е отворена душата му - такъв е", посочва Ирен. И веднага поставя нов въпрос - на коя страница се намира синът му, след като въобще избягва да споменава за неговото съществуване вече 26 години и има нужда от закрила при неговото появяване в общественото пространство?

Накрая актрисата недоумява защо Съюзът на артистите не защитава нейното име при грубите, вулгарни и безпричинни нападки от страна на Андрей Слабаков и Иван Ласкин.

Моля, замислете се каква е цената, която се заплаща при изкривяване на душата. Та тя е единственият инструмент на артиста, заключава Ирен Кривошиева и се подписва "с любов".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9243 |27.06.2011 Археологът д-р Владимир Славчев: Намереният праисторически скелет в местността Корията край Суворово е необичайна находка . 2| 8340 |03.11.2010 Отиде си Владимир Владигеров . 3| 6602 |23.10.2009 Владимир Левчев представя "Любов и смърт" . 9| 38686 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads