Реклама / Ads
21| 7016 |07.06.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Каракачанов покани Груевски за паметника на Самуил

.
Покана до македонския министър-председател Никола Груевски да присъства на откриването на паметника на цар Самуил отправи лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов. Монументът пред църквата „Света София" ще бъде открит утре, 8 юни.
 
Каракачанов припомня на Груевски, че всички доклади на ЕП от последните години за напредъка на Македония призовават за общи чествания със съседите. Ето и пълният текст на писмото:

 

До
Министър-председателя на
Република Македония и
Председател на ВМРО-ДПМНЕ
Г-н Никола Груевски

Уважаеми Господин Груевски,
В качеството ми на председател на ВМРО и на заместник-председател Народното събрание на Република България бих искал да Ви поканя на тържественото откриване на паметника на Цар Самуил, което ще се състои на 8 юни 2015 г., от 12 ч. пред църквата „Света София" в българската столицата.

Всички доклади на Европейския парламент от последните години за напредъка на Македония Ви призовават за общи чествания със съседите на общи и споделени исторически личности и събития. Именно този подход е гаранция за бързото присъединяване на Република Македония към европейските и североатлантически структури, цел която споделяме и подкрепяме всички в България.

За мен, като председател на партия, която носи същото име като Вашата, и се идентифицира с великаните на ВМРО като Гоце Делчев, Даме Груем, д-р Христо Татарчев, Тодор Александров и Иван Михайлов тази цел е още по-важна и по-необходима.

Цар Самуил също е една от тези многобройни личности в нашата обща история, която свързва отблизо нашите две държави и хората от двете страни на границата.

Вашето присъствие на откриването на паметника би било знак освен към българското и македонско общества, така и към европейската и международна общност за общ прочит на историята и единение в името на единното ни европейско бъдеще.

 

С уважение,
Красимир Каракачанов
Председател на ВМРО
Заместник-председател на НС

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 11251 |07.06.2015 Лют спор за очите на цар Самуил, ден преди откриването на паметника . 0| 8804 |05.06.2015 Мис Пиги - феминистка на годината . 1| 5691 |04.06.2015 ЧЕЗ обяви победителите във фотоконкурса „Не позволявайте дърветата да станат дървесина“ . 19| 7845 |03.06.2015 Т. Москов: При комунизма билетчето бе 6 ст., но вицът - 5 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads