Реклама / Ads
0| 6811 |05.08.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Кинопоход на колела тръгва из България

.
Пътуващото лятно кино на БНТ продължава обиколката си с втория лъч от програмата, който стартира на 5 август. До 16 август кинопоходът на колела ще премине през още 10 населени места с най-новите кинозаглавия и стари обичани ленти в прожекции под звездите.
 

Първата спирка на пътуващия киномаратон е в Смолян на 5 август, когато в новия Амфитеатър в града ще бъдат показани "Пианистът" и "Джулай".

Ден по-късно киното ще акостира в Широка лъка с "Парафиненият принц" и "Аве", а прожекциите са в двора на училище "Н. Й. Вапцаров". На 7 август е ред на Девин и "Жълто куче" и "Баш майсторът на море", а екранът ще бъде разположен пред Дома на културата в града.

Незабравимият Тодор Колев и хитовият "Опасен чар" гостуват на 8 август в село Голямо Белово. Освен лентата за чаровния измамник гостите на киното под звездите ще могат да видят и "Скок". На 9 август във Велинград е ред пак на "Скок" и "Опасен чар", а домакин на киното на колела е площадът пред черквата "Свети Георги".

Градът на щъркелите Костенец посреща на 12 август инициативата на БНТ, която гостува на Амфитеатъра с "Парафиненият принц" и "Баш майсторът на море". На 13 август кинопоходът потегля за Сапарева баня с прожекциите на "Драсканица" и "Шоково състояние", а на 14 ще гостува на Самоков с "Пианистът" и "Джулай". Прожекциите са на площад "Захарий Зограф".

В киноарена ще се превърне на 15 август Перник, а гостите на събитието ще гледат "Скок" и "Номер 1". Последната спирка на пътуващия киномаратон е на 16 август в китното село Дивотино, където на площада пред читалище "Чичо Стоян" са прожекциите на "Опасен чар" и "Шопинг".

Инициативата "Пътуващо лятно кино" на БНТ се провежда за втора поредна година, като стартът за 2013 г. бе даден в София през юли. Третият лъч на кинопохода е от 29 август до 6 септември с последна прожекция в дните на "Аполония" в Созопол.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7003 |05.05.2013 Елица и Стунджи преди Евровизия: Тръгваме за Швеция на Гергьовден . 0| 7051 |26.03.2013 "Тилт" тръгва по екраните в Германия . 3| 6170 |28.02.2013 Рашидов доволен: Тръгвам си и оставям хората щастливи . 0| 7323 |07.11.2012 „Под прикритие” тръгва на 25 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads