Реклама / Ads
0| 3812 |30.05.2023 АРТ ДЖУНГЛА

”Кралят на операта” Пласидо Доминго ще зарадва меломаните с концерт на 11 септември в ”Арена София”

.
Източник: БГНЕС
Пласидо Доминго ще изнесе концерт с популярни арии от обичани опери на 11 септември в ”Арена София”.
 

82-годишният изпълнител, популярен още като "Краля на операта", е на световно турне, в което включи и София. Приближени до музиканта съобщават, че маестрото е приготвил специална изненада за гостуването си тази година. През 2014 г. световният тенор вдигна на крака публиката с изпълнение на песента "Моя страна, моя България" на Емил Димитров.

 

Специалисти изразиха мнение, че по всяка вероятност това ще бъде последното голямо турне за знаменития изпълнител. По думите им освен традиционни страни като Испания и Германия, в които често пее, Доминго този път включи държави като Узбекистан и Турция, съобщи БТА.

 

Пред публика Доминго излиза с местни оркестри и кани за свои партньори млади оперни таланти, някои от които са финалисти на оперния конкурс "Опералия". Конкурсът е считан за най-авторитетният в света. От него тръгна и световната кариера на българското сопрано Соня Йончева, припомнят организаторите.

 

Очаква се в София на сцената да се представят две нови звезди - Дженифър Роули и Кристина Рамос. Освен това, вероятно ще звучат арии и дуети от опери на Верди и Пучини.


Припомняме, че това е трето гостуване на Пласидо Доминго в България. Първото беше отново в "Арена София" (тогава "Арена Армеец") през 2014 г. През 2021 г. пя под открито небе по покана на Соня Йончева. Концертът пред храм-паметника "Св. Александър Невски" събра над 5000 зрители на площада и бе гледан от над 60 хил. зрители чрез стрийминг в целия свят. До края на годината той ще бъде показан по една от големите световни телевизии за класическа музика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3977 |01.09.2021 Над 5000 аплодираха Соня Йончева и Пласидо Доминго в София . 0| 7496 |12.02.2014 Пласидо Доминго:Сбъднах 40-годишна мечта- да пея в София . 3| 6940 |04.05.2010 Българско сопрано спечели конкурса на Пласидо Доминдо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads