Реклама / Ads
0| 4143 |21.09.2021 АРТ ДЖУНГЛА

Крокодилът Гена и Чебурашка оживяват на големия екран

.
Чебурашка Източник: Twitter
Заснемането на пълнометражен филм за Чебурашка започна в Сочи, съобщиха от пресслужбата на компанията ”Централ Партнершип”, предава РИА Новости. Познатият от детството герой ще се появи за пръв път като ”истинско” създание на големия екран, а не като играчка.
 

Чебурашка е литературен герой от произведенията на руския писател Едуард Успенски и от анимационните филми на режисьора Роман Качанов.

 

Чебурашка е животно от женски пол и от незнаен за науката вид, с кафява козина, големи добри очи и огромни уши. Намерено е в щайга с портокали, докарана в големия град от далечна тропическа страна. Неговият най-добър приятел е Гена, който работи в зоологическата градина като крокодил.

 

Филмът е режисиран от Дмитрий Дяченко ("За какво говорят мъжете", "Кухня в Париж", "Последният герой"). Ролята на Гена, който няма да е съвсем крокодил, ще бъде изпълнена от Сергей Гармаш.

 

"Тази история за изгубено екзотично животно има много повече смисъл, отколкото бихте очаквали. Това е история за намиране на семейство, приятели, а по-скоро, това е дълбока история за родители и деца, история за прошка. Сценарият се оказа забавен, остроумен и в същото време много трогателен.Сигурен съм, че този филм ще бъде интересен както за деца, така и за възрастни, особено за тези, които са живели в Съветския съюз, израснали с оригиналния герой на Чебурашка. Този филм е почит към спомен за нашето детство, нашите родители, почит към паметта на една отминала епоха “, Дяченко.

 

Филмът се очаква да излезе на 1 януари 2023 г.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7276 |27.12.2017 Почина авторът на песните за ”Чебурашка” и ”Крокодила Гена” . 1| 7446 |17.08.2012 Ученик на Гена Димитрова представя поп операта като 3D анимация . 31| 7961 |19.03.2012 Гаф: Вежди кани покойната Гена Димитрова в Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads