Реклама / Ads
0| 5965 |11.11.2009 АРТ ДЖУНГЛА

Кубински ром и....домати за “Охос де Брухо“

.
С бутилка хубав кубински ром ще загреят преди излизането си на сцената у нас носителите на Грами (2007) “Охос де Брухо”. Топлината на кубинската напитка ще им помогне да навлязат в кубинския ритъм на своя нов албум “Аокана“, който представят на световното си турне, част от което е концертът им в София.
 

Единадесетте музиканти поискаха на масата зад кулисите да имат и свежи домати, защото доматите са важна част от менюто на испанците и те не ги пропускат.

“Охос де Брухо“ пожелаха по време на концерта само лека закуска. Затова пък след него те ще посетят Българския ресторант “Чевермето”, за да опитат български гозби и да чуят автентичната ни народна музика.

Най-големите фенове на каталунските музиканти ще могат да се сдобият с култови продукти от линията на “Охос де Брухо” - значки, чаши, артуърк фанелки, шапки, суитчърти и дори чанти. Те ще се предлагат по време на концерта във фоайето на залата.

Шоуто, което представят музикантите тази вечер в зала 1 на НДК, е много богато на визуални ефекти. Освен ви джей и големи екрани, групата има и ди джей, а вокалистката Марина “Ла Канийа” Абад ще дели мъжкото одобрение заедно с темпераментната фламенко танцьорка Сузана Гарсия.

Музиката на “Охос де Брухо” смесва ритми от различни континенти, прескача културните граници и възпламенява публиката от различни краища на света. "Aocaná" ( с номинация за латино Грами 2009) е в хармония с ритъма на сърцето, разбираем и без думи за съвременния човек сотворено съзнание. В превод от езика кало (мексикански испански) aocana означава "сега", а групата влага по широк смисъл - "сега със сърцето". Албумът съдържа магнетичен  саунд с много кубински ритъм, агресивно танго - горящо от страст и флуиди, танцувален фюжън, лек джаз и чил аут.

"Охос де Брухо” са звезди от световна величина и са най-известните посланици на съвременната испанска култура. Вече десетилетие музиката на „Охос де Брухо” (в превод „Очи на магьосник”) възпламенява публиката с енергизиращо нуево фламенко и комбинация от афро-кубински и индийски ритми. Те определят стила си като "джип-джоп фламенкило", използват рапирането и скреча на хип-хоп музиката, a също и опияняваща смесица от румба, джаз, рап, реге и фънк.Това е фюжън музика с феноменални резултати. Всеки от единайсет членната формация – танцьор или музикант, има обаятелно артистично присъствие. Нейна запазена марка, обаче е прекрасната вокалистка Марина Абад “Ла Канийа”. Гласът й притежава силата и дрезгавостта на старото фламенко, но не носи неговата тъга, а колоритната й визия е част от оригиналността на спектакъла.

Концертът на "Охос де Брухо" у нас e организиран с любезното съдействие на посолството на Кралство Испания. Билети все още се продават в системата на www.eventim.bg, мрежите на Германос, магазини Пикадили и на касата на НДК.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 23885 |11.11.2009 20 забравени песни след 20 години демокрация . 19| 12102 |10.11.2009 "България е гладна просякиня" . 0| 5587 |10.11.2009 Кроненбърг ще снима филм за Фройд и Юнг . 9| 38608 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads