Реклама / Ads
2| 6576 |01.11.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Културолог за Фрог: Думи като „идиоти” и „еничари” ни отдалечават от Председателството

.
доц. Иван Кабаков
Станахме свидетели на крамоли в НС, които ни отдалечават и от слогана на парламента, и от слогана на Българското председателство – че Съединението прави силата. Това заяви културологът доц. Иван Кабаков, по повод езика на омразата, който ДПС и ОП използваха по време на обсъждането на промените в Закона за гражданската регистрация.
 

Този изстрадан вик, дошъл от вековете, не е научен, не e усвоен като мисловен опит и като характеристика на общуването в това число и в Народното събрание.

 

Припомняме, че народният представител от ДПС Велислава Кръстева нарече колегите си от ОП идиоти, а те от своя страна я определиха като еничарка.

 

Народните представители заявяват, че увеличават парите за култура и образование и веднага става ясно, че те остават висящи от последвалата ги езикова разправия, тъй като са използвани като някаква индулгенция по отношение на всеобщите крамоли, пазарлъци, лошия тон при обсъждането по възможност на идеи и законопроекти, които ни свързват и приобщават като общество, а не ни разделят чрез използването на епитети и квалификации. Не само пари трябва да се дават в парламента, но и визия и добър тон на общуване, свързани с предлагане на идеи и тяхното дебатиране. Понякога е важно и как се поставят и дебатират идеите, независимо какво е тяхното съдържание.

 

Събуждането на народа и даването на посока и визия е важна част от работата на политика. Културата обаче трябва да се мисли не толкова като събуждане, а като адекватно човешко поведение в общуването на хора, които са на различна политическа позиция по отношение на протичащите процеси, за да имат впоследствие общо бъдеще.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6072 |31.10.2017 Ст. Делийски за Фрог: Министър д-р Петров го отстраняват по същия начин като проф. Танев . 3| 7051 |30.10.2017 Д-р Болтаджиев за Фрог: От месец тече икономическа атака срещу здравния министър . 13| 12801 |26.10.2017 Само във Фрог: Каракачанов сложи удобен директор за избор на бронирани машини за 1,2 млрд.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads