Реклама / Ads
1| 6065 |14.09.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Мач на светци с порно звезди показват три дни в София

.
Футболен мач между светци и порно звезди, уникално дърво с истории от миналото – това са част от пърформанс-инсталациите, които ще могат да бъдат видяни на 16, 17 и 18 септември 2010 година в “Склада” на ул. Бенковски 11 в столицата.
 

Първорманс-инсталацията “±359 Topology”, включва 10 провокативни елемента, които показват визията на артистите за това какви са културните и обществени трансформации в България през последните 25 години. В основата на проекта са използвани биографични данни, исторически факти и лични спомени.

В продължение на три дни посетителите на изложбата ще могат да поиграят покер с карти-икони или да гледат футболна среща между отбора на светците и отбора на порно звездите.

Също така един от експонатите в пърформанс-инсталацията е популярно младежко предаване от соцминалото. Освен оригиналните кадри, посетителите на събитието ще имат възможност да видят нова трактовка на предаването, излъчвано по Българската телевизия през 80-те години на миналия век.

„Пърформанс-инсталацията е жив организъм, който се променя спрямо участието на зрителите и се определя именно от техните мисли, действия и емоции, превръща ги в обединяващ елемент", казват авторите на проекта. Споменът става спомен на цяло едно общество – дори на тези негови членове, които реално не са го изживели", обясняват още те. И допълват, че тази своеобразна Колекция от отделни колекции, в която участват активно самите зрители, създава връзка между спомени, желания и факти, като ги изгражда и допълва в реално време.

“±359 Topology”  е съвместен проект на Гьоте-институт България, българския екип на BrainStoreProject и иновативното немско дуо artistwin deufert&plishke. Пърформанс-инсталацията е дело на артистите Нели Митева, Ива Свещарова, Мила Одажиева, Стефан А. Щерев и Вили Прагер, на немските съвременни артисти Томас Плишке и Катрин Дойферт и философа Боян Манчев.

Проектът ще бъде представен в “Склада” ( ул. „Г. Бенковски” 11, ет.3) от 20.00 часа на 16, 17 и 18 септември 2010 г., като артистите ще провокират активното участие на публиката чрез интерактивни елементи по време на изложбата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5644 |31.08.2010 Орден на заслугите спасява пенсиите на звездите . 3| 6997 |11.06.2010 Зенг Фанжи събира звезди в София . 0| 5872 |03.09.2009 Киноклуб под звездите събира тълпи от зрители . 0| 5374 |03.09.2009 Звезди превземат за 66-ти път Венеция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads