Реклама / Ads
6| 8609 |26.03.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Максим Генчев: Всеки да пази злото за себе си!

.
Сценаристът на филма за Апостола, Максим Генчев Източник: Булфото
Максим Генчев не е забравил за скандала с актьора Димо Алексиев, който първоначално щеше да изиграе ролята на Васил Левски. Най-вече, защото е нямало скандал и не знае какво трябва да забрави.
 

„Какво ме питате още за Димо Алексиев?! Това е стара история! Аз имам друг актьор за ролята на Васил Левски и вече повече от месец репетираме, тази неделя ще снимаме в Плаковския манастир много тежки епизоди. Всичко ври и кипи”, каза за Фрогнюз Генчев. В ролята на Левски ще се превъплъти 33-годишният артист от плевенския театър Веселин Плачков. Избран е на кастинг сред десетки други кандидат – Апостоли.

Обидно му е да коментира безсрамните клюки, които се пишат от жълтата преса. „За пореден път казвам: „Смених Димо Алексиев, защото не е подходящ. Аз мога да жертвам тези 5 секунди филмова лента, в които е влязъл в кадър в Карлово. Още повече това беше един опит как стои пред камера. Той много стърчи, не е подходящ за ролята. Нито сме имали подписан договор!”

Гнусотиите, които се пишат по адрес на Димо Алексиев, от типа, че има проблеми с наркотиците, Максим Генчев определи като оскръбление към личността на един млад и изключително кадърен артист. Хората, които дори се замислят над подобни лъжи, трябва публично да му се извинят, пали се Генчев.

„Много ми пука! Нека всеки да пази злото за себе си. Аз не възприемам лъжите по мой адрес като атаки. Под моето ниво е да обръщам внимание на плужеци, които ми се мотат под подметките. Който не е дал и един лев за този филм, няма право да се изказва. Всеки, който е срещу него, е или стиснат, или завистлив.”

С продуцента на Нина Добрев са си пожелали отдавна „всичко добро”, тъй като искал хонорар от 2 млн. – цифра, непосилна за българското кино.          
Филмът за Апостола жанрово е замислен като биографичен и исторически по сценарий на Максим Генчев, който е и продуцент. Един от стремежите му е да съживи портрета на великия революционер, който сме свикнали да гледаме, застинал във времето по стените.  Максим Генчев е смел човек, осъзнаващ отговорността на задачата, на която се е отдал.

Не му липсва кураж да покаже Апостола в екшън. Надява се да впечатли особено младите, които да обикнат живия Левски, а не учебникарския. Филмът разказва живота на революционера от 5-годишната му възраст до бесилото.

"Че Гевара му е бил фен, правете сметка какво световно явление е неговият образ. За мен той е свръхчовек, народен идеал, най-великият българин. Всеобщата представа за Левски е един портрет и една сухарска информация в учебниците. Историческите данни ние ги знаем, но не знаем какво го е карало да действа така и какво го е мотивирало да издържи. Затова героят във филма ще бъде лишен от ирония и сарказъм и от всички водевилни съвременни похвати за общуване. Той не е имал его в този смисъл, в който ние сега го имаме", обяснява Максим Генчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 12676 |05.02.2013 Максим Генчев кани Борисов на първа клапа на Левски . 71| 22683 |05.12.2012 "Всеки ден ни носи... нов срам невероятен" . 8| 9724 |10.06.2012 Търсете хита: От "На всеки км" до "Стъклен дом" и подобни . 7| 6269 |21.11.2011 Патриарх Максим номиниран за почетен гражданин на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads