Реклама / Ads
0| 7098 |21.02.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Manu Chao идва за концерт у нас

.
Manu Chao Източник: lecolporteur.wordpress.com
За концерт в България на 14 април в столичната зала “Фестивална” пристига култовият французин с испански корени Manu Chao.Той идва в София с турнето Manu Chao La Ventura по покана на Loud Concerts, а продажбата на билетите вече стартира.Пуснати са само 3500 билета, а цената им е 55 лв. за бройка.
 

Звездата ще стъпи за втори път в България след уникален концерт в София отпреди близо девет години, който хилядите фенове още помнят!

Славата достига Manu Chao през 1988-а, когато групата, в която участват още брат му и братовчед му - Mano Negra дебютират с албума Pachanka. Песента Mala Vida от същия албум превзема световните класации, а групата получава договор с гиганта Virgin.

Славно, но кратко е съществуването на фамилната банда, а след разпадането й се появява Mala Vida.

"Пиша песните само за себе си, но се радвам много, когато те се харесат на публиката", споделя Manu Chao. За разлика от повечето музиканти той и хората около него се отдават на абсолютна импровизация и свобода на творчеството.

Музиката му е максимално енергична и трудно попада в една категория - стилова или езикова. Казва за себе си, че е човек, който се чувства уютно на всяко място по света. Твърди, че музиката го следва навсякъде, тъй като го прави щастлив.
Той е: "гражданин на момента", антиглобалист, ревностен защитник на различни екологични каузи и яростен критик на комерсиализма.

Либералните му убеждения намират изява и в активната му подкрепа за легализирането на марихуаната.
 Смята се за свободен и цени простите неща - в живота и в изкуството. Почита музиката на Боб Марли.

Първият албум, с който става световно известен, Clandestino от 1998 г. е с платинен статус, а безспорен хит от него е песента Bongo Bong. Албумът се превръща в нещо като химн на емигрантите по света, a Manu Chao е горд от това.

Част от музиката към филма на Кустурица “Марадона”, посветен на легендата Диего Марадона, е дело на Manu Chao, откъдето е песента La Vida Tombola.

През 2006 г. получава наградата Goya за песента Me Llaman Calle към испанския филм Princesas.

Албумът La Radiolina от края на 2007 г. (със златен статус) получава две номинации за Латино Грами - в категорията Best Alternative Music Album и за песента Me Llaman Calle в категорията Best Short Form Music Video.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5464 |13.05.2010 Опера, латино-кино и концерти представя 15-ия салон на изкуствата . 0| 6225 |27.04.2010 Бендът на Дюк Елингтън с концерт в София . 0| 5774 |06.04.2010 Японските барабанисти „Ямато” с два концерта у нас . 0| 6254 |25.02.2010 Thievery Corporation с нов концерт у нас, да се готвят меломаните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads