Реклама / Ads
0| 7710 |14.08.2013 АРТ ДЖУНГЛА

"Моцартови празници Правец" започват с "Аида" на Верди

.
Откритата сцена край езерото
От 15 до 18 август 2013 г. в град Правец ще се състои Девети музикален фестивал „Моцартови празници Правец 2013“. Събитието се организира от сдружение „Моцартови празници Правец`04” и Община Правец. Артистичен директор на фестивала е оперната прима Христина Ангелакова.
 

Фестивалът е включен в националния културен календар на Министерството на културата. Национално движение „България си ти!“ съдейства за реализирането на събитието.

Тази година освен с творби на В. А. Моцарт, фестивалът ще се обогати и с музика на Джузепе Верди и Рихард Вагнер. В програмата ще участват български и чужди оперни певци, музиканти и танцьори, утвърдени имена от България, Италия, Израел, Косово, Канада и доказани ярки поп, джаз и рок изпълнители. Фестивалът ще се проведе на построената открита сцена пред хотел RIU Pravets Resort. Втората сцена е  залата на читалище „Заря 1895”, а галаконцертът ще бъде на площада пред общината.
            
„Моцартовите празници” стартират на 15 август със спектакъла на операта „Аида” – копродукция с Русенската опера. Вечерта на 16 август е посветена изцяло на Моцарт. Класически концерт с избрани симфонични творби ще бъде специален подарък за почитателите на инструменталната музика. На 17 август балетната програма ще ни предложи един уникален танцов спектакъл по музика на Моцарт с участието на италианската балетна трупа „Балетто дел суд”. Финалният акорд ще бъде сложен с традиционния галаконцерт „В. А. Моцарт-класика, рок и джаз”, в който ще прозвучат творби на Моцарт, Верди, Вагнер.

Основен акцент във фестивала е специална програма за деца и възрастни. На 17 август от 11 ч. ще бъде представена операта за деца „Бастиен и Бастиена” от Моцарт.  А звездата Бобо ще се включи с реге вариант на арията на Папагено. Децата от многодетните семейства, за които се грижи Движението също ще имат възможността да присъстват, като за повечето от тях това е първата среща с класическата музика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6662 |13.08.2013 "Любовта е лудост" със 70 филма . 0| 6751 |12.08.2013 Младите хора не са мотивирани за култура . 7| 7968 |08.08.2013 Правец ще празнува с музика на Моцарт . 4| 11989 |07.08.2013 Уникален кръст с изображение на Богородица откриха на нос Калиакра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads