Реклама / Ads
34| 12808 |21.02.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Хр. Мутафчиев: Викащите "Оставка" ще плачат за Борисов

.
Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България
"Хилядите граждани, които викаха "Оставка" по улиците на България, ще плачат за Бойко Борисов, защото негова алтернатива няма."
 

Това заяви актьорът и председател на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев пред "Фокус". Според него оставката на кабинета е полезна от гледна точка на това, че Бойко Борисов е успял да спре кръвопролитията на улицата.

"Виждате ли обаче в момента радостен човек навън след тази оставка?!", попита актьорът. Той смята, че хората осъзнават, че премиерът Борисов е бил човекът, който е започнал промените в тази страна - като например това, че е изкарал "мръсните" далавери на хора, които са крали.

"Това е единственият министър-председател на България, който реално се срещаше с хората и разговаряше с тях за техните проблеми. Никой друг от този момент не беше приемал колегите от т.нар "интелектуален елит", за да разбере проблемите им и да помогне да ги разрешат", коментира Христо Мутафчиев.

Той посочи, че може да коментира Бойко Борисов и като човек, и като премиер.

"Като човек Борисов ми спаси животът в буквалния смисъл на думата, а като премиер Бойко Борисов е най-добрият премиер на България от последните 20 години", заяви Мутафчиев и отбеляза, че именно Борисов е започнал реалната реформа в театрите в България.

Според актьорът на следващите парламентарни избори народът ще гласува отново доверие на Бойко Борисов.

"Проблемът обаче е, че през следващите месеци държавата ще спре да работи, а това не трябва да се случва, защото заплатите у нас могат да се вдигнат само ако има реална икономиката в тази държава и ако някой работи за този растеж", коментира Христо Мутафчиев. Той посочи, че Бойко Борисов не е виновен за ниските заплати.

По отношение на протестите на хиляди хора в страната и блокадите от последните седмици председателят на Съюза на артистите в България добави, че високите цени на електроенергията са само повод за блокадите, а мотивът за протестите на хората е ниският стандарт на живот.

"За този стандарт са виновни комунистите у нас, които в момента се крият като "мишки" и дори не искат да вземат управлението на държавата", заяви Мутафчиев. По думите му в момента не трябва да се допуска Европейския съюз да спре проектите и да заключи парите към България.

"Ако това се случи - ще ядем хляб и няма да ходим по шосета, а по кални пътища, както казва Сергей Станишев", отбеляза Мутафчиев и заяви, че театрите в България няма да спрат да работят, но проблемът е кой ще ходи в тези театри.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 13847 |16.10.2012 Хр. Мутафчиев: Срам за българската журналистика! . 5| 6313 |27.02.2011 Хр. Мутафчиев: Не знам какъв ще стана, но не съм загубил хъс да се боря . 15| 6034 |22.01.2011 Хр. Мутафчиев: Няма да намаля темпото!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads