Реклама / Ads
2| 6388 |12.06.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Наши роми стават Боливуд звезди

.
Източник: архив
300 наши роми ще участват в три индийски продукции, които ще се снимат в България, съобщи във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова.
 
"В момента всички в Индия знаят къде е България и се интересуват от страната ни. Причината за това е, че едни от най-големите звезди на познатото по цял свят индийско кино снимат филми в страната ни. Между тях е и самият „Крал на Боливуд" Шарук Кхан, който е сред най-богатите кинозвезди в света", каза Анелкова.

Ведомството й вече е съгласувало с индийските продуценти вече локациите на снимките, които ще бъдат във Варна, Албена, Златни Пясъци, Банско, Девин и София. Все още се подбират местата за снимане по Южното Черномориe.

"В момента всички в Индия се питат защо Кхан, който е наричан "Кралят на Боливуд" е избрал да снима в България и търсят информация за страната. Това е един от тримата най-богати актьори в света, от който се интересува публика от милиарди хора. Умишлено сме подбрали курортни дестинации за снимките, за да могат индийците да ги видят, гледайки филмите. Много е важно и как индийските актьори ще се изкажат за времето прекарано в България, когато се върнат у дома", заяви Ангелкова.

Тя допълни, че филмът с негово участие ще се снима тази година и се очаква на екран през следващата. Нашите роми най-вероятно ще бъдат ползвани за статисти на трите продукции.

Междувременно Ангелкова обяви, че очаква за следващата година бюджетът за национална реклама на туризма да нарасне близо три пъти. Очакването на министерството е за 2016 година да се отпуснат за тази цел близо 17 млн. лв.

"Имам предварителни разговори с финансовото министерство, но този бюджет трябва да го защитим аргументирано", заяви на среща с туристическия бранш Ангелкова. Тя уточни, че рекламата ще бъде насочена върху традиционните за България пазари, защото средствата трябва де се използват рационално. Част от парите за реклама ще бъде насочена и към България, за да се стимулира вътрешния туризъм.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6590 |16.12.2013 "Златен ритон" представя ромите в добра светлина . 12| 8958 |05.04.2013 Стивън Тайлър от "Аеросмит" се кефи на нашия Миро . 2| 6666 |27.02.2012 Наши композитори срещу Филип Киркоров . 49| 7211 |19.09.2011 В. Рашидов: Няма по света музей на социзкуството като нашия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads