Реклама / Ads
13| 9410 |26.02.2017 АРТ ДЖУНГЛА

”Невъзпитани” карикатуристи пускат вестник ”Прас-прес”

.
Успоредно с тиража и обективността си, българските вестници загубиха в последните години влиянието си. Това е тенденция, наблюдавана не само у нас – някои от най-големите печатни медии по света спряха хартиените си издания и вече съществуват единствено в интернет.
 

Навикът обаче да разгърнеш сутрин вестника е силен като кафето, с което е в съвършена симбиоза. С тази подробност, че у нас желанието да бъдеш в крак с последните новини е мутирало в страст да научиш последните клюки. Затова със залеза на сериозната преса и възхода на интернет, в България процъфтяват и прас-прес изданията. Това разказва пред сайта "Площад Славейков" известният карикатурист Христо Комарницки.

 

„Прас-прес“ е събирателно название на медиите от империята на Делян Пеевски, иронизиращо ги като източник на „обективна” и „безпристрастна” журналистика, пълни с „полезна” информация. „Прас-прес“ е и името на ново сатирично издание на българския вестникарски пазар, зад което стоят неколцина карикатуристи.

Акцентът ще пада върху изображенията – карикатури, комикси, фотографии, колажи, всичко онова, което за младите е просто мем. Разбира се, ще имаме и текстове, само от подбрани автори. Няма да прилагаме никакви форми на (авто)цензура, казва Комарницки.

Той допълва, че брой първи на „Прас-прес“ ще излезе на пазара на 1 март на цена от 99 ст.

Създатели са четирима карикатуристи – Алла и Чавдар Георгиеви, Чавдар Николов и Хрито Комарницки, заедно с  журналиста Иван Бакалов. Външни автори  като са д-р Филипов, Самуил Петканов, Здравко Попов, Емил Георгиев, Петьо Бойчев, Васил Балев.

Прицел на авторите ще бъдат всички персонажи от политическия, културния, спортния, медийния и изобщо обществения свят. Първоначално вестник "Прас-прес" ще излиза веднъж на два месеца с тенденция да стане седмичник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4120 |21.02.2017 Експерт: Пак се ”спускат” парашутисти от централите . 1| 3850 |15.02.2017 „Умни светофари” пускат линейките с предимство . 3| 4299 |14.02.2017 Жители на Галичe напускат страната заради Ценко Чоков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads