Реклама / Ads
3| 7116 |21.03.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Първа пролет води „Площад „Синева” и на софиянци

.
Първият български рок мюзикъл е на нивото на „Бродуей”, категоричeн е авторът на мегахита "Синева" Ал. Йосифов.
 

Първият български рок мюзикъл вече е факт. „Площад „Синева” се игра безпрецедентно в три премиерни вечери една след друга на пловдивска сцена, а на 26 март, в събота ще го видят и софийските почитатели на рока и на мюзикъла в Театъра на българската армия.

Спектакълът е под патронажа на софийския кмет Й. Фандъкова, а първото софийско представление ще бъде посветено на пострадалите от земетресението в Япония
, защото, както днес обяви на пресконференция режисьорът Борис Панкин, най‒важното е да се разбере, че синевата е неизбежна, дори когато ситуацията изглежда трудна и непреодолима.

Към това послание се присъедини и продуцентът на мюзикъла Милен Врабевски, който е и негов автор. „Да творим добро със силата на мисълта!”, призова той и посочи, че настоящият проект е инвестиция в българската култура с възможности за реинвестиция, защото България трябва да пази талантите си и енергията на талантливите, поради което спечеленото ще се вложи отново в културни проекти.

Изтъкнатият композитор Ал. Йосифов, автор на хита „Синева” на Диана Експрес добави, че на музикалния небосклон се появява истинска синева, защото Б. Панкин и М. Врабевски са показали за пръв път какво наистина означава мюзикъл, а младите актьори са изпълнили перфектно задачата си. Йосифов беше категоричен, че нивото на нашия мюзикъл е Бродуейско, че „Диана Експрес”, които участват в спектакъла са, както винаги, висока летва и той е щастлив, че мегахитът му, написан впрочем за 3 минути, е попаднал в ръцете на истински професионалисти.

Освен популярните лица, които зрителите ще видят на сцената (Мариян Бачев, Васил Стоянов, Жени Александрова-Лечева) мюзикълът се отличава и с перфектен звук, за който продуцентът е осигурил чисто нова техника от Германия и САЩ. В екипа участват още Люси Дяковска, Каролина Гочева, както и знакови автори като Даниела Кузманова и Иля Велчев.

Що се отнася до фантастичната история в българския рок мюзикъл, нея меломаните ще имат възможност да видят, чуят и изживеят в събота вечер. Без омраза и зложелателство, както си пожелават създателите на мюзикъла, вярвайки, че когато се мисли мащабно и целенасочено, има възможност да се променя животът на всеки един от нас.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 11667 |01.03.2011 Влади Априлов: Майтапим се с Първанов, но още не ме е търсил . 18| 6779 |21.07.2010 Първанов раздаде поредната порция ордени . 0| 6394 |30.04.2010 "Софийска пролет" разцъфва в Деня на труда . 0| 7516 |22.03.2010 "Първа любов" от Бекет се роди за нов живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads