Реклама / Ads
0| 4835 |09.05.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Пише се трилър за Белия дом от Бил Клинтън

.
Бил Клинтън и известният американски писател Джеймс Патерсън съвместно пишат политически трилър - ”Изгубеният президент”. Явно заглавието е заимствано от едноименната компютърна игра от 1988 г. за терористична акция срещу среща на върха на ръководителите на водещите държави.
 
Излизането й ще бъде през юни – дело на издателство "Алфред Кнопф" и "Ашет" и рекламата вече я представя като "най-голям хит".

Сюжетът засега е неизвестен. Засега се описва като "уникална комбинация от интриги, напрежение и драма в коридорите на властта в световен мащаб." Според списанието, книгата е напълно измислена история.
Все още не е ясно кой е прототипът на главния герой - Бил Клинтън или Хилъри.

"Работата над книгата за президент с това, което аз знам за власта и за живота в Белия дом, както и за взаимодействието на клоновете на властта във Вашингтон е голям интерес за мен.” – споделя самият Бил Клинтън. – Да се твори с Джим Патерсън е чудесно, аз съм почитател на таланта му. . Експрезидентът е известен като любител на трилъри и май е прочел всички произведения на съавтора си, твърдят медиите.

От своя страна Патерсън заяви, че спомените за работа в Белия дом на Клинтън "дават възможност на читателите да се разкаже една интересна история. Това е много рядка комбинация. От една страна, читателите ще се потопят в книгата в атмосферата на напрежение, а от друга -.ще имат вътрешен поглед към това, което наистина се случва в Белия дом. Според него това съавторство е връх в кариерата му. .

След запознанство на игрище на голф преди десетина години двамата стават приятели.

От своя страна Хилъри Клинтън също работи по книга за участието си в последната кампания за президентските избори. Там големи сензации не се очакват – тя е ще сборник от нейни есета, писани по различно време. Излизането й е предвидено за края на септември в издателство „Simon & Schuster”.

Няма никакви данни какви ще бъдат авторските възнаграждения за двамата. Мемоарите на Бил Клинтън бяха продадени в над 2 млн. бр. тираж.

Предстои да излезе и роман - фантазия за живота на Хилъри като жена, която не се е омъжила за Бил Клинтън.

Вижда се, че Клинтънови, а и техният живот високо се котират в литературния свят.

Клинтън няма да е първият президент с художествен роман. През 2003 г. Джими Картър публикува "Стършеловото гнездо" - исторически роман за времето на Войната за независимост.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2163 |23.04.2024 Манол Пейков за ФрогНюз: Литературата е нещо, което опитомява човек. За жалост, сред депутатите няма много четящи хора . 0| 2528 |19.04.2024 Съюзът на писателите на Украйна награди със специална благодарност Любен Дилов-син . 0| 2551 |17.04.2024 Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън издават съвместен сингъл . 1| 2933 |15.04.2024 Български композитор Борислав Славов с награда BAFTA. Чуйте музиката, с която спечели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads