Реклама / Ads
7| 7017 |27.03.2011 АРТ ДЖУНГЛА

На „Площад „Синева” извира енергия, позитивизъм и здрав рок

.
Публиката у нас най‒сетне получи свой автентичен български мюзикъл ‒ реализиран по Бродуейски в България.
 

От 26 март столицата вече също има своя „Площад Синева” ‒ на сцената на Театъра на народната армия се състоя софийската премиера на фентъзи рок мюзикъла, създаден от Милен Врабевски, с режисьор Борис Панкин. Сюжетът и диалозите принадлежат на писателя Тома Марков с участието на Панкин. 24 млади артисти в продължение на два часа танцуват и пеят на живо с невероятна енергия и настроение с участието на музикантите от "Диана Експрес". Звезди в мюзикъла са Мариан Бачев, Жени Александрова-Лечева, Елена Атанасова, Жанет Иванова, но е напълно справедливо да се отбележи, че цялата трупа видимо обича спектакъла и се раздава докрай.



Действието в мюзикъла е свързано основно с рокгрупата "Синовете" и техните фенове. Разиграва се на фона на красива любовна история между двама млади. "Синовете" са спечелили световно риалити шоу, което се нарича "Рок звезда", но градоначалникът (Мариан Бачев), противник на рокмузиката, прави всичко възможно, за да ги саботира. През по‒голямата част от сценичното действие Бачев е с изненадваща визия: с дълги руси коси и очила той напомня на Гандалф от "Властелинът на пръстените”. В края на мюзикъла става ясно, че и у него дреме неувяхващ рокаджия. Какво и защо се е случило обаче, ще разберете, когато сами видите спектакъла.

19 са парчетата в мюзикъла ‒ мелодичен рок, редом с мегахита на „Диана Експрес” ‒ "Синева". 14 от песните са оригинални, авторско дело на Милен Врабевски. Към тях се прибавят и четири песни от новия албум на "Диана Експрес", заедно със "Синева".

Основното послание на мюзикъла достига ненатрапчиво и елегантно до зрителя посредством песните и танците ‒ силата на мисълта може да накара всекиго да създава и да бъде позитивен. Манталитетна нагласа, която все още не е възприета и овладяна на Балканите, но предизвикателството се крие именно тук ‒ в усилията да променим себе си и другите към добро. Това послание, редом с професионалната реализация на мюзикъла в духа на най‒добрите образци от световните сцени, ще обходи страната по време на гастролите на трупата и ще стигне до българите от диаспората и в други страни. Защото, както казва авторът и продуцент на „Площад „Синева” д‒р Милен Врабевски: „Това, коeто създаваме, е нашето оръжие за съхранение на българщината”. Всъщност до голяма степен мюзикълът съдържа в себе си посланията, които Врабевски реализира във Фондация Българска Памет, чийто учредител и председател е той – борба с демографската криза, духовно възраждане и културна интеграция.

Спектакълът е копродукция между Пловдивският театър и Intelligent Music. Той ще се играе основно на пловдивска сцена, но два пъти в месеца и в Театъра на Армията. На 12 април спектакълът там ще е благотворителен, той се нарича "Синева за Япония" и заявка за него беше дадена още снощи, когато при бурните аплодисменти в края всички актьори се появиха в тениски с този надпис. Събраните средства ще бъдат дарени на пострадалите от катастрофалните бедствия в Япония.



Премиерната вечер в София премина в претъпкана зала и под зоркия поглед на много актьори: Елена Петрова, Георги Новаков, Йоана Буковска, Иван Налбантов, Кръстьо Лафазанов, Ангел Георгиев..., музиканти, политици. А създателите и участниците канят на техния „Площад „Синева” всички почитатели на добрата музика, всички позитивни и свободни духом зрители, които най‒сетне получиха своя автентичен български мюзикъл. Направен по всички правила на Бродуей и Уест Енд и реализиран на наша сцена. Защото всички го заслужават!

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5519 |25.03.2011 Драматичният екшън в Сливен влиза в учебниците . 3| 7387 |24.03.2011 Германка преведе "Война и мир" "с търпение и време" . 19| 9778 |24.03.2011 Наздравица за бащата на българската вулгарна проза . 9| 38609 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads