Реклама / Ads
1| 5229 |01.09.2010 АРТ ДЖУНГЛА

През есента броим телевизионните зайци

.
Всеки телевизионер знае, че септември не е любимият му месец, а ТВ пилците - се броят на есен. Защото точно това е времето, когато се правят генералните промени в телевизиите.
 

Според запознати Про.Бг вече са без Сутрешен блок, но титулярът му Георги Любенов остава на екран, пише “Всеки ден”. Ексводещият, който остава шеф на публицистиката, се готви за ново лице на съботно-неделния блок, който новите собственици на bTV са запазили в схемата на телевизията и след програмните промени.

Що се отнася до емблематичната водеща на новинарския блок на Нова телевизия Лора Крумова, там нещата изглеждат като  Мъглевината над Андромеда. Съвсем сигурно е, че няма да се върне като партньорка на Витомир Саръиванов. Из Нова се носят слухове, че ръководството изобщо не планира да я задържи в редиците си, а още по-малко да й прави собствено предаване, пише изданието.

Самата Лора Крумова нямало как да разбере намеренията на Нова, тъй като от телевизията не й вдигали телефона. При това положение е твърде възможно Крумова да последва примера на Милен Цветков и Георги Коритаров. С малко повече късмет може да се пласира в някоя друга медия, като не е изключено изборът й да падне върху БНТ.

На там се е насочила и Мира Добрева, въпреки, че твърдо отричаше да има намерение да се връща на „Сан Стефано“. Само преди дни тя заяви, че интересите й са в друга посока и в друга медия, но явно е размислила.

Другата „стара тв муцуна“, около която има доста неизвестни, е Димитър Цонев.  И за него не е ясно дали ще продължи да бъде на екран. През следващите месеци предаването му “В неделя с…” ще върви на запис със стари издания, докато стане готово 1 студио на БНТ. От “Сан Стефано” обясниха, че договорът с НДК е изтекъл и затова неделният блок не може да продължи да излъчва оттам. За целта се прави ново студио в НРТЦ, но никой не се ангажира да каже кога ще е готово, затова стартът на “В неделя с…” се отлага.

Има обаче вероятност и предаването да не тръгне, ако се окажат верни слуховете за финансови злоупотреби. До края на септември трябва да са готови докладите от вътрешните проверки на бюджетите на всички продукции в БНТ. Въз основа на тях ръководството ще реши кое остава и кое пада от схемата, както самата Вяра Анкова обеща още на първата си пресконференция като шеф на националната телевизия.

Подобна съдба дебне и “Станция Нова”, което трябва да стартира в началото на следващия месец, но вече без Витомир Саръиванов. В „Станция Нова“ най-много са въпросителните около това кой ще замести Даниела Янков в рубриката “Отчаяни съпруги”, както и какви ще са ролите на Люба Кулезич и Нана. За заместничка на бившата г-жа Арнаудова се спряга бившата г-жа Евгения Барекова. Обсъжда се също осемчасовото предаване да мине от събота в неделя, като по този начин няма да се конкурира с предаването на Митко Цонев, ако то отново тръгне по БНТ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5818 |18.06.2010 Президентът раздаде пак ордени на килограм . 10| 6715 |01.06.2010 Иво Инджев представя "Президент на РъБъ" . 27| 5344 |28.05.2010 Президентският с(к)андал . 0| 5062 |08.04.2010 Градът, видян през обектива на един фотограф

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads