Реклама / Ads
5| 7181 |12.03.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Прокуратурата се захваща с театралната шефка във Варна

.
Обвиняват я, че е превърнала в частна собственост Театрално-музикалния продуцентски център. Прокуратура е започнала проверка след сигналите за нарушения на шефката на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна Даниела Димова, съобщи говорителят на Варненската районна прокуратура Десислава Йотова, известява bnews.bg.
 

“Тъй като в случая става въпрос за икономически отношения, инспекцията ще отнеме повече време. Нормално е проверката да приключи до месец, но е напълно възможно срокът да бъде удължен максимум до 6 месеца”, обясни тя пред "Дарик".

В него служителят обвини шефката, че е превърнала в частна собственост Театрално-музикалния продуцентски център, който събира под шапката си Варненската опера и театър. Най-фрапантни са случаите с 4 турнета-гостувания на Варненската опера в чужбина, приходите от които не е ясно къде са отишли. В бюджета на на държавната институция от спектаклите не е влязъл и един лев, твърди счетоводителят.  За провеждане на тези турнета-спектакли в чужбина Димова не е представила договори, на които трябва да има подпис и на Главния счетоводител.

Турне-спектаклите в Италия, Холандия и Белгия са организирани с декори на Варненската опера, костюми, инструменти, ноти и др., но пари в касата на институцията не са влизали. Караперев, който е наясно с финансовите потоци в театрално-музикалния център разкри също, че вместо да бъде намален щатът, на практика е раздут от Димова.

След подаването на сигнала, авторът излезе в болнични. Вместо да опровергае изнесената информация и да тушира скандала, Даниела Димова отвърна на нападките, като се оплете в дребнави заяждания с автора на сигнала, като на свой ред го обвини също в злоупотреби. Пред журналисти тя разкри, че Атанас Караперев е изплатил крупна сума на частна фирма, без нейно знание и подпис. „За месец ноември е изплатил 10 000 лева за реклама. С тези пари ние трябваше да облепим цяла България с афиши”, коментира Димова. Тя каза още, че е открила договор за изработката на две скулптури за 960 лева, който главният счетоводител е подписал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 10308 |10.03.2012 Български египтолози откриха гробница от времето на Рамзес II . 3| 7404 |10.03.2012 Пепи Гюзелев: Изглежда от тумора станах като Наполеон . 7| 11317 |09.03.2012 27 години писатели и журналисти се топят и пъчат със скандален акростих . 9| 38607 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads