Реклама / Ads
3| 5893 |11.03.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Рашидов: Скоро ще идвам свободно на опера

.
Министърът на културата в оставка Вежди Рашидов
След няколко дни вече ще съм свободен артист и ще идвам незабелязан на опера, заяви министърът на културата в оставка Вежди Рашидов в Софийска опера и балет, на която подари фоси на Гена Димитрова от личната си колекция.
 

„Изключително много благодаря на директора на операта акад. Карталов за перфектното поведение да работим в екип. Изключителен мениджър в много трудно време. Операта е една от машините в сценичните изкуства, която работи по уникални показатели. Имам един грях - грехът ми към теб е, че не успях да асфалтирам паркинга, за да изолираме водата от ремонта", призна министър Рашидов.

Акад. Пламен Карталов предложи съседната сграда, бившето БЗНС, да се използва за бъдещ музей на оперното изкуство на България. „Аз наистина очаквах, че Вие, след като направихте толкова много за музеите, следващата стъпка ще бъде нова опера в София. Ако нещо ни свързва най-близко с Европа, това е оперното изкуство, по много показатели", каза акад. Карталов.

На това министърът в оставка отговори, че предложението е закъсняло.
„Жалко, че даваш това предложение в края на мандата, а не в началото, защото щеше да стане факт. Каквото съм казвал, се е случвало. Смятам, че е правилно цялата сграда да носи историята на българската опера, да носи дивиденти на българския народ като нещо положително", посочи министър Вежди Рашидов.

Гена Димитрова е велика жена и можем само да се прекланяме пред нейната памет, посочи Рашидов при връчването на фотоси на известната оперна певица от личната си колекция.

„Винаги трябва да се стремим да носим славата на големите и великите българи. Има една приказка - кой е бил министър-председател по времето на Бетовен или на Моцарт? И аз не знам отговора. Историята помни само величието на онези, които определят нациите си като големи нации", посочи министър Рашидов.

Той добави, че само изкуството носи добрия имидж на държавата. По думите му, единствено българската култура носи само положителни дивиденти. Попитан дали българският елит оценява таланта на Гена Димитрова, министър Рашидов отговори, че светът я оценява и това е достатъчно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11780 |10.10.2012 Очаквайте скоро „Под прикритие” по БНТ . 9| 6706 |28.05.2012 В.Рашидов: Културата не е хоби, за да храним едни и същи хора . 73| 12608 |30.10.2011 Теди Москов: ЕС скоро ще се разпадне! . 49| 7221 |19.09.2011 В. Рашидов: Няма по света музей на социзкуството като нашия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads