Реклама / Ads
0| 8103 |14.09.2013 АРТ ДЖУНГЛА

София празнува в Нощта на театрите

.
София се присъединява към списъка с европейски градове, които празнуват театъра чрез "Нощ на театрите", като за няколко часа столицата ще се превърне в голяма сцена и ще се присъедини към традицията на европейските столици да показва театралното изкуство в големи мащаби и събрано в рамките на точно определено време.
 
Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Първата Нощ на театрите в България е асоцииран член на Европейската нощ на театъра и ще отправи предизвикателство към всички, които обичат театъра не само чрез селекция от представления, но и чрез съпътстваща програма.

30 театрални формации, независими артисти и театри се присъединиха към инициативата, а програмата включва над 50 представления и пърформанси на открито и закрито, музикални и танцови изпълнения, моноспектакли, изложби и уъркшопи.

Билетите за представленията в Народен театър „Иван Вазов”, Театър „София”, Младежки театър „Николай Бинев”, Малък градски театър „Зад канала”, Театър „Възраждане”, Театрална работилница „Сфумато”, Университетски театър „@лма @лтер” ще са на преференциални цени.

Национална опера и балет ще предложи грандиозна програма на своята публика с излъчване на прожекции и спектакли, както и разходки на „тайни места” в театъра.

Спектакли също така ще се играят в Червената къща, Студио 5 и Vivacom art hall. На Лятната сцена в Борисовата градина и в парка Заимов ще има уъркшопи, музикални изпълнения и огнено шоу.

НАТФИЗ ще представи изложбата „Before vs. Now. Зад кулисите” с фотоси, разкриващи емоциите от репетиции и подготовка на актуални представления. Изложба ще има и във Vivacom Art Hall, където театрални афиши и плакати от колекцията на Полския институт, Народния театър и Националната опера и балет ще „илюстрират” как епохите и креативността са оставили своя „отпечатък” върху тези „водещи” информационни материали, неотделима част от театралното изкуство.

Британски съвет и Cinema City организират ексклузивно излъчване на хитовото представление на Британския национален театър „Аудиенцията” с участието на Хелън Мирън. Зрителите ще се „докоснат” до световния театър по един малко нетрадиционен, но затова пък зрелищен начин. В One more cinema до НДК известни актьори ще „отворят” пощенската кутия с текстове за Нощта на театрите и ще четат приказки.

След полунощ Нощта ще продължи със специална клубна програма в избрани столични заведения. Първи посланици на НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ са Иво Аръков, Силвия Петкова, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Яна Маринова, Асен Блатечки, Антоний Аргиров, Теодора Духовникова, Леонид Йовчев, Ивайло Драгиев.

Организатори на НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ са Фондация „Арт проджектс” и Фондация „Асоциация Информбюро” с институционалната подкрепа на Министерството на култура, Съюза на артистите в България и Столична община.

Международен партньор на инициативата е Асоциация Европейска нощ на театъра, a генерален партньор - Vivacom и Vivacom Fund.те
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7377 |25.08.2013 "Песента на танца" закрива "София диша" . 0| 13094 |22.08.2013 Първа нощ на театрите в София . 7| 7998 |08.08.2013 Правец ще празнува с музика на Моцарт . 0| 6941 |02.08.2013 София пак ще "диша" през август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads