Реклама / Ads
0| 7911 |17.05.2012 АРТ ДЖУНГЛА

"Swing-ирай България" с Михаил Йосифов и неговият секстет

.
Днес от 20:30 часа в рамките на 17-тото издание на Салон на изкуствата (Зала 3, НДК, София ), с един неповторим концерт-спектакъл тромпетистът Михаил Йосифов и неговият секстет ще възродят за нов суинг живот някои от най-обичаните български стари градски и естрадни песни от близкото и от малко по-далечното ни минало.
 
Наред със свежите и завладяващи суинг версии на популярни песни на бащата на българската забавна музика Йосиф Цанков (чийто внук Велислав Стоянов е тромбонистът на Михаил Йосифов секстет), и на любими естрадни класики, ще прозвучат и авторски композиции на Мишо Йосифов, някои от които, представени за пръв път пред публика.

Съвременен и модерен, вдъхновен от миналото спектакъл, с който музикантите ще изразят любовта си към богатството и непреходната красота на българската музика, чрез страстта си към един от музикалните символи на радостта и свободата – суинга, който в последните години се завръща на музикалната сцена със страшна сила и печели все повече верни фенове.

Великолепните музиканти от секстета на Михаил Йосифов ще SWING-ират България заедно с: днешните владетелки на суинга в България - чаровното дамско трио Sentimental Swingers, лудата, шармантна Милица Гладнишка, на която суингът много й прилича, и неудържимият Емил Минчев.

Редом до брас секцията на Михаил Йосифов секстет, на сцената ще застанат още трима чудесни инструменталисти: Димитър Льолев (алт саксофон), Кирил Зафиров (тромбон) и Тодор Бакърджиев (тромпет).

Swing-ирай България е част от 17-тото издание на Салона на изкуствата, който тази година се провежда от 13 до 31 май, и е под мотото “Говорите ли български?”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 26728 |07.11.2011 Михаил Белчев: Ударих генералска любовница, заточиха ме на границата . 2| 6671 |02.04.2011 Хр. Гърбов в екранна афера с "Мис България" . 8| 7408 |05.01.2011 "Здравей България" без Асен Григоров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads