Реклама / Ads
0| 8710 |01.07.2014 АРТ ДЖУНГЛА

Три боровинкови дни и нощи между 25-ти и 27-ми юли на Първия Фестивал на Боровинките на хижа Амбарица

.
Високо в Троянския Балкан, за първи път у нас ще се проведе „Фестивалът на Боровинките“. Китната хижа Амбарица e разположена в един от най­богатите ни масиви с диви боровинки.
 

Това събитие, ще бъде уникално по рода си тъй като ще комбинира разходка в планината, палатков лагер, огън и музика, различни забавления, състезания, игри, филми, и дискусии. Не на последно място всеки който има желание, може да си тръгне с вълшебно сладко от боровинки.  

Ето и част от програмата на фестивала:

Обновена Информация относно фестивала:

Tри боровинкови дни и нощи, заповядайте на един различен фестивал. Планираме да има музика, забавления, състезания, филми, дискусии и др, но ето и повече информация:

Състезание по бране на Боровинки: Желаещите да участват, ще са разделени на отбори и ще им бъдат предоставени уреди за бране. Правилата на играта, ще научите по време на фестивала, но можем да Ви кажем, че тя ще е комплексна с елементи на спортно ориентиране, отборна игра и самостоятелно представяне. Най-добрия отбор както и най-добрите състезатели, ще получат интересни награди осигурени от нашите спонсори.

Паралелно със състезанието, ще си правим сладко от боровинки през цялото време, така че сладкото е от нас.

"Предизвикателството на Стената" е друго съревновaние, което екипа на верига магазини за спортна екипировка "Стената", ще организират. В тази забавна и динамична игра, ще трябва да покажете бързина, сръчност и съобразителност. Участието е безплатно, а за победителите има и награда.

"Най-добра рецепта с боровинки" е конкурс, в който всички желаещи могат да приготвят своя оригинална рецепта. Планината, ще осигури боровинките, ние ще помогнем с условията за приготвянето, а вие трябва да донесете останалите продуктите, необходими за Вашата рецепта.

Уъркшоп по Суинг воден от @SwingMokeys, на който, ще научите някой основни движения, а след това ще можете да ги пробвате по време на Суинг партито.

Уъркшоп "БОРОвинков БОДИ-арт" организиран от Сдружение за съвременно изкуство и култура "Различният поглед".

Йога организирана от прекрасните дами от @Wild-berries. Тя ще се проведе Събота и Неделя сутринта.

Фото Изложба "Споделянето е Всичко" , включваща снимки от цял свят на фотографката и пътешественичка "Лора Василева".

Приготвили сме и няколко забавни игри изненади с различни награди.

Кино:
Документални филми: "Inner World Outer Worlds", "FORBIDDEN EDUCATION", "Century of the Self", "Samsara 2013" и др.
Филми за екстремни спортове: Специална селекция от 8 филма за различни екстремни спортове.
Други: Български Късометражни филми на тема сноуборд, лонгборд и др.

Фолклор: Танцов Ансамбъл "Дивля"

Музика:
На живо: Casual Threesome, Теодора Николаева и още.
DJ‘s: Balkan, Funk, Drum n Bass, Swing, Reggae, AfroBeat и др.

Лекции: Рециклиране, Компост, Еко строителство, Чудесата на водата и още.

Настаняваме: Насърчаваме спането на палатки, което е и БЕЗПЛАТНО. Ще има няколко зони за палатки и пълната свобода на вашия собствен избор. Тези, които Все пак искат да спят в хижата, цената е 10лв. на вечер, но побързайте тъй като местата са ограничени.

Как да стигнете
НОВО: Има организиран транспорт с високопроходим автомобил за тези от Вас, които изпитват затруднение със стигането да хижа Амбарица, тръгващ от село Черни Осъм. По първоначална програма първите курсове ще са в Петък вечерта. Призоваваме хората да направят прехода, пътят е хубав, а разходката здравословна, не на последно място ще намалим ненужните вредни емисии. Съществува възможност да се направи курс с багаж, което би направило вашият преход по-приятен. Този превоз ще се заплаща като следва да обявим цената.

С кола: Стигате до с. Черни Осъм. След, което има около 3 часа пеша по маркирана пътека.

* Приветстваме идващите да споделят плановете за своето пътуване като по този начин могат да помогнат на хора, които нямат транспорт и не на последно място да намалят отделените вредни емисии.

С автобус до Троян и от там автобус до с. Черни Осъм, след което имате приблизително 3 часа пеша по маркирана пътека.
Разписание на автобус Троян-Черни Осъм:
пк: На всеки час последният е в 19.30.
сб-нд:През 2 часа, последният е в 19.00
На стоп: До Троян и от там до село Черни Осъм

Фестивала се организира от НПО Freeriderz с подкрепата на много приятели, Вериги магазини Стената, Деликатеси Житница, Винпром Троян. Медийни партньори са програма "Джинджифил" на радио София, списание 360 и Peika.bg. В партньорство с ABCsmart.bg, 2П, "Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед", Айляк Хамак, Wild-Berries, Swinging Monkeys, Komponenti.оrg и др.     

За повече информация посетете facebook страницата на фестивала
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12156 |23.04.2014 III Международен Детски Фолклорен Фестивал – София започва . 0| 6572 |01.03.2014 Микеланджело- между младок и маркиз . 0| 7273 |29.09.2013 Сливен провежда Международен фестивал на изкуствата . 4| 14488 |11.04.2013 Градски флорални истории-пролетна изложба между сериозното и смешното…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads