Реклама / Ads
0| 4789 |05.06.2018 АРТ ДЖУНГЛА

Уайнстийн пледира, че е невинен по обвиненията за изнасилване

.
Кинопродуцентът Харви Уайнстийн пледира, че е невинен по обвиненията в изнасилване и сексуално нападение по първите заведени срещу него съдебни дела в Ню Йорк, съобщиха световните информационни агенции.
 

Миналата седмица съдебни заседатели подведоха под отговорност Харви Уайнстийн по два случая - единия за изнасилване през 2013 г., а другия за насилствени действия от сексуално естество през 2004 г.

 

Той се предаде на полицията в Ню Йорк и беше освободен под гаранция от 1 милион долара, като му беше наредено да предаде паспорта си и да носи проследяващо устройство, както и да не напуска щатите Ню Йорк или Кънектикът.

 

Стотина жени се оплакаха от поведението на 66-годишния продуцент и го обвиниха в сексуални посегателства, а някои и в изнасилване. Той отрича да е правил каквото и да било без съгласието на другата страна.

 

Страните по двете дела не се посочват. Адвокатът на Харви Уайнстийн каза, че с едната жена той е имал 10-годишна връзка. За другата се предполага, че е Лусия Еванс, която той е принудил да му направи фелацио, когато е искала да стане актриса.

 

Ако бъде признат за виновен, Харви Уайнстийн може да бъде осъден на пет до 25 години затвор. Специалистите не изключват на по-късен етап от делото той да се признае за виновен, за да получи по-кратка присъда, ако адвокатите му преценят, че не може да спечели делото. Разследвания по обвинения в изнасилване срещу Харви Уайнстийн се водят и в Лондон, и в Лос Анджелис.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5510 |26.05.2018 Пуснаха срещу 1 млн. долара Харви Уайнстийн . 0| 5506 |25.05.2018 Уайнстийн отиде сам в полицията на Ню Йорк, повдигнаха му 2 дела /обновена/ . 0| 4629 |12.02.2018 Прокуратурата в САЩ повдигна първо обвинение срещу Уайнстийн

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads