Реклама / Ads
34| 8904 |01.09.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Вън свинарите от театъра!

.
Иван Ласкин
Имам магия от държавната простотия, частната лакомия и правителствената тъпотия, твърди актьорът-бунтар.
 

Иван Ласкин

Имам чувството, че откакто пиша в Торнадо за теми, които според  и моята скромна чувствителност са важни, няма седмица някоя фирма или дружество да не се изгаври с мен. Мисля, че имам магия от държавната простотия, частната лакомия и правителствената тъпотия. Обаче чувствам , че има надежда в това правителство и за това ги обиждам. Въпреки, че думата „тъпотия“ в случая е апел за умнотия, на която се надявам….

 

 Тази магия ме преследва вече няколко години. Мисля и вас.

 

М-тел ме излъгаха. Писах за това. Десет жалби и въпроси, защо искат да плащам нещо, което не съм ползвал? Ни вопъл, ни стон. Май усетиха, че се насраха и сега се чудят как да продадат западащата си компания.  Кръстосат ли се финансово поддръжка и приход, в минус на прихода-Чао. Пожелавам им го, защото ако стане така, това означава, че вече идва краят на картелността и монополията.Ама що ги търпяхме, бе абонати?Ето, сега ще ги накажем с „НАШИЯТ ГЛАС“ Ок. М-тел ще загине . Или ще я купи някой от идните два оператора…Дреме ми. Обаче какво става с Българският съд, който разпорежда вземания и запори?

 

Влизал съм по два повода в съда. Първият път, когато ми отнеха книжката за управление на мотоциклет без регистрация и  употреба на алкохол, и втория път, когато исках да осъдя един, който ме наклевети.  За мотора и алкохола –пълни глупости, като съда пак се издъни. Държавата позволяваше вноса на мотопеди на кило (в Италия не се регистрират) разрешава продажбата им  и после няма регистрация! Някой пак е плащал на митницата.  Не искам да  занимавам с това, но ако на някой колега от вестник, какъвто и да е вестника, му е интересно, декларирам, че ще предоставя всичките материали за това, как ме наказаха и как в КАТ вдигнаха ръце от съда, защото решението за моето обжалване до съда се забави повече от срока на наказанието(?!?).Мина-замина. Пих-платих! Нямаше морална обида и за това го понесох.Имаше държавна тъпотия. Алкохол  също нямаше, но никой няма да ми повярва, защото обичам да пия и максимата на Гьобелс работи в моя вреда.

Ето и морална обида от съда.

Да се върнем, на случая, в който по мое желание преди две години влязох в съда с адвокат Хараламбиев. За да съдя явен клеветник. Къде ми беше акъла.

 

Бях неклеветен и обвинен в престъпления от Ивайло. Наричам с това царствено име „Ивайло“ собственика на държавен театър  Сфумато Иван Добчев. Защото, също като героят на историята и пиесата и той е син на  свинар.  Ако иска може да ме съди за това, че е син на свинар (ако това е срамно и е обида) и да изиска  същия съдия, който го оправда по делото , че наркоманията и побоищата в театъра са Ласкиновщина! Свинарският син Добчев, за да си спаси страхливия задник, като пълна ..мида …отрече да е визирал мен - Ласкин!  Аз съм единственият човек в България с това име. Има един друг Иван Ласкин, генерал от Съветската армия, на когото се предава Фон Паулус преди –шейсет и осем години при Сталинград с още сто и двадесет хиляди германци и румънци. Горкия Паулус. Ивайло ме наклевети и съдът го ОПРАВДА, съгласявайки се, че Ласкин не съм аз, и аз не съм Ласкин! Ивайло, който мислейки че още зад гърба му е Станка Шопова (Станка е по-млада Цола Драгойчева от преди десети, която създаде театъра-перачница на Ивайло. Първото име на Станка показва с какво се е придвижвала през комунизма и в културата по време на властването си)..Та Ивайло, който мразят и в родният му Харманли, защото нарече местните дечица-самодейци - НЕКАДЪРНИЦИ, защото дечицата играли лошо на празник на града и това не било театър, реши да ме клевети пред цялата страна за „побои и наркотици“. (За обидата на дечицата пред цяло Харманли справка -сегашният кмет на Харманли). Синът на свинарят май не обича „кочината“ Харманли. Той е швед сигурно.

Ивайло - синът на свинаря го защитаваше една скромна жена от колегията на Даниела Доковска! Даниела е изключителен адвокат, какъвто е и Хари  Хараламбиев. Адвокат Доковска е и приятел на моята жена Александра. Тя е адвокатът, която осъди „баща № 1“ на Всички времена Йосиф Сърчаджиев. Спечели делото срещу него за бащинство и го опозори за цял живот!

 

Ивайло, защо не си нае Доковска!??! Или викаш, щом мъжа на твоят адвокат Вандова, работи за медийният ти уют във вестник с тираж 0,15 бройки и жена му има зад гърба си титан като Доковска, съдията ще клекне и ще помисли че аз съм Росица Кирилова. Не Иван Ласкин! За да се мазне на Доковска. Чудесна схема, Ивайло. И, може би младият съдия (всъщност най-загубилият от това дело) видя перспектива в услугата към Колегията на Доковска, и отсъди, че аз  съм Роси!  А, моят мил адвокат и ЧОВЕК- Харалампиев оглупя. Сподели ми, че при всичките убийци и крадци, изнасилвачи, които са му минали през главата за толкова години НЕ Е ВИЖДАЛ  по-голяма наглост! Ти загуби, Ивайло. Загуби, защото, когато ме срещнеш, гледаш на другата страна и се одървяш. Загуби, защото не си МЪЖ и по неведоми пътища това се предава и отмъщава на твоето плесенясало „изкуството“. Ти си рекордьор по негледаеми представления, от както заведох това дело срещу теб. Дойде  в Театър Българска Армия и удиви всички със своеобразен рекорд. „Представлението ти „Да отвориш рана“ е играно по-малко пъти от колкото е „падало“ поради липса на публика! Раздаваха се покани на сила за да не се излага Театъра защото празнува 60 годишнина. Не ти приеха посраното послание в люлката на Въстанието-град Панагюрище! НЕма такъв позор.Ти си за Гинес, бе Ивайло. Един колега, каза , че „творението“ не трябва да се казва „Да отвориш рана“, а „Да затвориш каса“. Свинска работа.

Ясно е,  че Ивайло, уважаеми читатели не е криминален престъпник. Ивайло, ти страдаш от нелечима форма на морална недостатъчност! От  доносите ти в Пловдив, които убиха велик режисьор (какъвто ти никога не си бил и няма да бъдеш) та до днес. Дамгата, която имаш на челото и изобразява зурла е за цял живот. Това те съсипва така, както никой съд не може да те накаже.И ако пак ме обидиш, ще ме съдят мен. Ще изтрия зурлата с палец. Това не е заплаха. Това са мисли. А мислите, както казва Уилиям не са подсъдни. Сбогом, копитце.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Та, за тия съдии и система исках да говоря ама се отнесох заради зурлата на Ивайло, която ми грухтеше до скоро след решението на съда в нейна полза.

По-скоро исках да коментирам един запор, който ми наложиха заради „Гражданска отговорност“ но това във следващият брой на Торнадо и си е чисто административно-граждански проблем в който има уловка.Уловката е, че не те откриват с години и така тече лихва. Като при мобилен оператор, само, че този път са намесени Държава и частен застраховател с държавно име.

Не мога да открия съдия-изпълнителя, който, когато разбра , че искам интервю от него по повод този случай се скри и за това в следващият брой. Знам,може би досаждам, защото ви занимавам само със себе си и мои дела, ама така всичко си е от извора. И съм готов, даже, много искам да седна на детектора заради вас, лъганите, мамените унижените като мен и да натрия носа на цялата тази система. Система изградена на принципа –„Ако мине“! Трябва да има драконовски закони, а не змийски измами.

Представяте ли си! Задочно ме осъдили на глоба и не ме намерили три години и половина. Прибавили и лихвата и увеличили финансовото наказанието с 400%... в следващият брой четете за това, че се га се умоих от Ивайло и свинската зурла.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7173 |31.08.2011 Нощ на музеите за 7-ми път в Пловдив . 5| 6850 |30.08.2011 БНТ реши публиката да избира песента за "Евровизия" . 8| 7851 |30.08.2011 Шокиращи обрати в "Листопад" вещае новият сезон . 9| 38609 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads